Molslinjens app gør færgebilletten dyrere

Molslinjens app gør færgebilletten dyrere
Bent Olsen og Molslinjens app bliver ikke venner. I hvert fald ikke så længe, appen ikke vil give pensionisterne deres rabat. Foto: Søren Strandman-Møller
TRAFIK | Tirsdag 24. september 2024 • 19:00
TRAFIK | Tirsdag 24. september 2024 • 19:00

Selskabet melder hus forbi. Lige nu er der ikke ressourcer til at ændre på systemerne.

599 kroner. Det var godt nok dyrt. Sådan tænkte Bent Olsen fra Rønne, da han skulle bestille en færgebillet i Molslinjens app fra Rønne til Ystad til den 8. oktober. Bent Olsen er 82 år gammel. Derfor er han berettiget til at købe en pensionistbillet, hvor prisen normalt er markant mere lempelig, men den slags billetter var der ikke nogen af i appen. Bent Olsen havde været til foredrag i Svaneke med en veninde, da snakken faldt på de dyre billetter.

– På vej hjem beklagede jeg mig over de voldsomt høje priser for at sejle med Bornholmslinjen, siger han.

Bent Olsens veninde spurgte, om han havde valgt at bestille en pensionistbillet. Han svarede, at der ikke var flere billetter i den kategori, da han søgte i appen. Og det forklarer det hele. For Bornholmslinjen giver ikke rabatter til pensionister og handicappede, hvis de netop bestiller gennem appen. Her skal man gå ind på selskabets hjemmeside, hvilket dog ikke er noget, man bliver oplyst om i appen.

– Jeg kan ikke få det til at hænge sammen, at man kan få rabatten det ene sted og ikke det andet. Hvis man skal være flink og rar, håber jeg, det er en fejl fra Bornholmslinjens side. Men det virker lidt lusket, man ikke får besked om det i appen, at pensionistbilletter skal købes på hjemmesiden. Man kunne godt have mistanke om, at de tænker ”går den, så går den”, siger Bent Olsen.

Det er en fælde

Han er ikke ene om at have den mistanke. Formanden for Passagerforeningen sidder med samme følelse.

– De markedsfører deres app på skærmene i Ystad Havn. Jeg er selv pensionist og downloadede den, men da jeg ville bestille en billet, var der ikke nogen pensionistbilletter, siger Torsten Sletskov.

Passagerforeningsformanden valgte derfor at booke en billet til fuld pris. Efter at have købt billetten opdagede han så, at det havde været muligt at få en pensionistbillet, hvis bookingen var sket gennem hjemmesiden i stedet for appen.

Derfor ringede han til Bornholmslinjens kundeservice for at få billetten ændret til en pensionistudgave i stedet for appens standardpris. Det opkald kunne han dog godt have sparet sig.

– Det ville de ikke være med til. Medarbejderen forklarede mig, at det var mit eget ansvar, siger han.

Torsten Sletskov ærgrer sig over, at Bornholmslinjens kundeservice ikke ville ændre billetten, eftersom han kan dokumentere sin status som pensionist. Faktisk er han lidt knotten over situationen.

– Det er ikke i orden, og det er en fælde, man nemt kan falde i. Passagerforeningen bryder sig ikke om det her, og vi vil tage det op med Bornholmslinjen, siger han.

Firedobling af prisen

149 kroner for en pensionist og 286 kroner for en handicappet – begge med eget køretøj. Sådan lød billetprisen på alle fire afgange fra Rønne til Ystad den 8. oktober, da Tidende tjekkede priserne den 24. september klokken 12.

På samme tidspunkt kostede den billigste billet for en bil med fører fra 599 kroner i appen på tre af dagens fire afgange og fra 499 kroner for den sidste uanset alder og eventuelle skavanker. En appbestilling kan med andre ord blive mere end 400 procent dyrere end en hjemmesidebestilling, hvis man er pensionist.

Taksten for en spontan tur bestilt den 24. september med afgang den 24. september kostede ligeledes 149 kroner pensionister 286 kroner for handicappede, hvis de bestilte på hjemmesiden. I appen var mindsteprisen 999 kroner for en sejltur samme dag.

Appen er udviklet til Kattegat

Bornholmslinjen har ikke nogen selvstændig app, så billetbestillingen foregår via moderselskabet Molslinjens udgave. Det er en universalversion, som alle rejsende på selskabets skibe skal anvende, uanset om færgen går fra Ebeltoft, Rønne eller fra Esbjerg til Fanø. Derfor har rederiet her og nu kun én knap at dreje på.

– Vi vil i forbindelse med kommunikation på Bornholm om vores app præcisere, at det ikke er alle billetter, som præsenteres i appen. Molslinjens app er udviklet til ruten på Kattegat og er som sådan kommet med som ekstra feature på Bornholm, hvor alle priser for alle kategorier er repræsenteret på vores hjemmeside, som bornholmerne har brugt flittigt siden 2018, siger selskabets presse- og kommunikationschef, Jesper Maack.

Det er tilsyneladende ikke sådan lige at ændre på appens funktioner.

– Der er ganske mange kategorier af pensionistbilletter på Bornholm, og det er derfor et større projekt at få alle de kategorier koblet på vores app. Vi har mange projekter i gang, så derfor kan vi ikke lige nu sige, hvornår vi kan prioritere en eventuel udvidelse af vores app, siger Jesper Maack.

Følg debatten på facebook!


En sijllavitta



‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
FÅ ABONNEMENT