Krydstogtskib aflyser tur til Bornholm

Krydstogtskib aflyser tur til Bornholm
I sidste uge ragede krydstogtskibet Celebrity Apex godt op i havnen. Skibet, der er det største med anløb i juli, lå til kaj ved multikajen i den nye del af havnen, som benyttes af de største krydstogtskibe. Det var også ved denne kaj, at Ambience skulle have ligget onsdag. Foto: Jakob Nørmark
NOTITS | ABONNENT | 26. JUL 2022 • 15:00
NOTITS | ABONNENT
26. JUL 2022 • 15:00

Udsigten til blæsevejr onsdag har fået kaptajnen på det store krydstogtskib Ambience til at opgive anløbet i Rønne Havn. 

Krydstogtskibet Ambience, der onsdag skulle besøge Rønne Havn, har aflyst turen til det bornholmske.

Det 245 meter lange skib var planlagt til at lægge til ved Rønne Havn onsdag morgen, men vejrudsigten gør, at det ikke kommer til at ske, fortæller Rainer Harboe, der er havneassistent i Rønne Havn.

– Der er lovet for meget blæst, og kaptajnen på skibet vil ikke sejle til Rønne, når der er så meget vind. Han mener ikke, det er forsvarligt, siger Rainer Harboe.

DMI oplyser, at der kan komme vindstød op mod 15 m/s, hvilket altså ifølge kaptajnen er for voldsomt.

I stedet for Rønne er planen, at skibet nu sejler videre mod Tallinn.

Krydstogtskibet har plads til 2.020 passagerer i alt, og Ambience har på denne tur 1.915 mennesker ombord, der som følge af aflysningen ikke får lov til at besøge Bornholm i denne omgang. 

Der bliver til gengæld en ny chance næste år, hvor Ambience ifølge rederiet Ambassador Cruise Lines hjemmeside lægger vejen forbi Bornholm til maj.