Indsatsleder: Måske skal jeg ud og pumpe senere

Indsatsleder: Måske skal jeg ud og pumpe senere
Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 10. FEB 2024 • 12:30
NYHED | ABONNENT
10. FEB 2024 • 12:30

Nattens blæsevejr gik nådigt hen over den bornholmske østkyst. Men sneen er begyndt at smelte, og lige nu holder brandvæsnet øje med, hvor vandet løber hen. 

Det har blæst og sneet natten til lørdag, men ikke på en måde, så vi har været udfordret på Tejn havn, siger Per Zarzycki, vagthavende indsatsleder i Bornholms Brandvæsen. 

– Jeg har været rundt nogle gange for at følge op på det, for det er jo et kendt problem på Tejn havn eksempelvis. Så jeg har været dernede flere gange, og jeg har faktisk også været et smut omkring Domen, når det nu er kommunens, men der har ikke rigtig været noget for vores vedkommende.

Vinden var hård i nat, og vandstanden har ifølge DMI været forhøjet med op til 70 cm over normale vande. Men retningen har været lige øst, og det har skånet østkysten for problemer som dem man så i januar og oktober sidste år, hvor bølgerne kom fra nordøst, og gik ind over kystsikringen i Allinge, Tejn og Gudhjem.

– Den har ikke været den vej, hvor det begynder at blive et problem, lyder det fra indsatslederen. Lørdag holder Per Zarzycki øje med vandet på land.

– Vi fik en dyne sne i nat, som er begyndt at tø. Og alt er mættet alle steder, så det vil nok begynde at løbe ovenpå et eller andet sted, og bevæge sig hen eller andet sted hen, hvor vi ikke forventer det. Så om jeg skal ud og pumpe et eller andet sted senere på dagen, det ved jeg ikke, siger Per Zarzycki. 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT