Express 1 får kortere ophold på værftet

Express 1 får kortere ophold på værftet
Bornholmslinjen sender snart Express 1 på værft. Arkivfoto
NYHED | 31. JAN 2023 • 13:40
Tommy Rømer Kaas
Digital chef
NYHED
31. JAN 2023 • 13:40

Bornholmslinjen forventer ikke, at Express 2's ophold på Bornholm bliver forlænget.


Det er i disse dage Express 2, der står som primær hurtigfærge på Ystad-ruten. 

Express 1 er taget ud af driften på grund af sit årlige værftsophold, og selv om hurtigfærgen stadig ligger i Rønne Havn og venter på, at der bliver plads på værftet, så indgår den ikke sejlplanen. Den tilses i stedet oven på den koblingsskade, den fik natten til fredag.

Og imens er det Povl Anker, der tager en tørn i bølgerne, når Express 2 ikke kan sejle i blæsten.

Express 2 er i sejlplanen frem til og med den 11. februar, og trods forsinkelse på Express 1's værftsophold er den plan ikke lavet om. Det fortæller Bornholmslinjens pr- og kommunikationschef Jesper Maack.

Express 1's værftsophold bliver nemlig kortere end planlagt, og det er derfor "ikke planen at forlænge Express 2’s ophold på Bornholm", skriver han i en mail til Tidende.

Planen er således stadig, at Express 1 er tilbage i drift den 12. februar.

Express 1 og 2 i problemer

Skaden på Express 1 blev opdaget natten til fredag i sidste uge, og derfor sejlede færgen fredag med nedsat kraft og store forsinkelser.

Express 2 blev derefter sendt hurtigere til Bornholm i forhold til den oprindelige plan omkring Express 1's værftsophold – men søndag var det så Express 2, der blev ramt af problemer og blev forsinket i sine sejladser.

Siden søndag aften har færgen så været aflyst på grund af blæsevejr – det er også tilfældet onsdag morgen.

Express 2 har ikke en t-foil-stabilisator – sådan én som Express 1 fik monteret efter ankomsten til Bornholm – og er derfor en del mere livlig i bølgerne.