Kadeau åbner for sommerens gæster, men krydser fingre for påsken

Kadeau åbner for sommerens gæster, men krydser fingre for påsken
Kadeau håber stadig at kunne åbne i Sømarken til påske, men tør ikke rigtig tro på det. I første omgang åbnes der derfor kun for bordbestillinger fra begyndelsen af juni. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 3. MAR 2021 • 16:30
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
3. MAR 2021 • 16:30

ERHVERV

Planen lå klar. Kadeau i Sømarken skulle åbne 31. marts, så påskens mange turister havde mulighed for at spise på øens eneste michelinrestaurant. Lørdag åbner restauranten for bestillinger til årets sæson, men i første omgang kan man tidligst få et bord den 3. juni.

Det fortalte Kadeau på det social medie Instagram tirsdag. Samtidig gjorde restauranten opmærksom på, at den håber at kunne åbne før. I givet fald vil reservationskalenderen blive opdateret.

Direktør Magnus Klein Kofoed fortæller, at det ikke er Kadeaus egen beslutning, at restauranten i Sømarken ikke åbner til påske. Det er et resultat af restriktionerne, som lige nu peger på 6. april som første mulige åbningsdag.

– Og vi har på fornemmelsen, at vi risikerer, at den bliver forlænget. Men omvendt vil vi gerne giver mange af de turister, der har booket sommerhus og hotelværelse på Bornholm i løbet af sommeren, mulighed for at booke til sommer. Derfor har vi valgt at sige, at vi bestemt tror, at vi er i drift pr. 3. juni, og vi skriver jo også, at såfremt det bliver muligt at åbne tidligere, så vil vi gøre det lige så snart, vi kan, siger han.

Der krydses fingre

Selvom holdet bag Kadeau ikke rigtig tror på, at det bliver muligt at åbne restauranten i Sømarken til påske, så har Magnus Klein Kofoed ikke helt opgivet håbet. Det hænger sammen med den aktuelle situation, hvor Bornholm har fået lov til at genåbne lidt mere end resten af landet.

– Vi har stadig et lille håb om, at der kan komme en yderligere lempelse på Bornholm, ligesom der er med de liberale erhverv, men vi ved ikke rigtig, om vi tør håbe på det længere. Hvis det bliver en mulighed at åben til påske, så gør vi det, siger han.

Så holdet bag Kadeau håber og har sagt til medarbejderne, at der krydses fingre for, at det bliver en mulighed.

– Men selvfølgelig ved vi ikke rigtig, hvad mulighederne er. Ellers må vi se, hvordan der bliver åbnet og med hvilke restriktioner, lyder det fra direktøren.

I forhold til restauranten på Christianshavn i København er situationen den samme. Der er holdet bag Kadeau også i venteposition, og der er endnu ikke meldt nogen dato ud for, hvornår den åbner for bordbestillinger.


Trekløveret bag Kadeau – Nicolai Nørregaard, Rasmus Kofoed og Magnus Klein Kofoed – er ligesom resten af holdet i venteposition, men er klar til at åbne for bordbestillinger på Bornholm. Arkivfoto: Klaus Holsting

Meget lang juleferie

Selvom Kadeau ikke synes, det er det sjoveste i verden at være tvangslukket, så klarer den sig, fastslår direktøren.

– Vores medarbejdere er hjemsendt, så der bliver ikke lavet meget, men jeg ved da, at Nicolai tænker meget over menuen. Og hvad gør vi ellers? Jeg gør det, at jeg søger de kompensationer, vi kan søge, og ellers får vores medarbejdere en meget, meget lang juleferie, siger Magnus Klein Kofoed.

Nicolai er køkkenchef Nicolai Nørregaard.

Når alt er sagt, føler Magnus Klein Kofoed og resten af Kadeau-holdet sig privilegerede over at være så godt beskyttet i den aktuelle situation. Det gør det muligt også at beskytte medarbejderne, selvom de er hjemsendt.

– Vi har 20 medarbejdere, som er hjemsendt, som ikke har mistet deres job, og som har det godt. Det, synes jeg, er en stor ting, siger han.

Sådan er det ikke i alle lande.

– Cirka halvdelen af vores medarbejdere er internationale, som har boet i Danmark i 5, 10 eller flere år og efterhånden er lidt danske. Men de kommer fra Canada, Frankrig, Portugal, eller hvor de kommer fra, og deres venner og familie derhjemme, som er i samme branche, er bare sendt hjem uden løn. Så de føler sig privilegerede over at være her og bo i Danmark, siger Magnus Klein Kofoed.