Hybridmøde om Aakirkebys udvikling

Hybridmøde om Aakirkebys udvikling
Mødet om Aakirkebys udvikling bliver både med fremmøde om med digital deltagelse. Foto: Jens-Erik Larsen
| 3. MAJ 2021 • 07:46
Henrik Nielsen
Journalist

3. MAJ 2021 • 07:46

UDVIKLING

Hvad bliver næste skridt i Aakirkebys områdefornyelse? Det er spørgsmålet, når der tirsdag den 11. maj er borgermøde om kommende tiltag i forbindelse med byens områdefornyelse. Mødet foregår både digitalt og ved fremmøde i Aakirkebyhallerne.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

På mødet vil medarbejdere fra regionskommunen, konsulenter og repræsentanter fra foreningslivet dele deres tanker for den fortsatte byudvikling i Aakirkeby. Præsentationerne er interaktive, så man løbende kan tilkendegive sin mening ved brug af sin smartphone. Til sidst vil der være mulighed for at stille spørgsmål og komme med input.

– Det er længe siden, vi har kunnet samle borgerne til en drøftelse af den videre udvikling. Der er flere interessante forslag til nye projekter, og jeg glæder mig til at se, hvordan forslagene bliver taget imod. Jeg vil stærkt opfordre alle til at afsætte tid i kalenderen til dette vigtige møde, siger projektleder og landskabsarkitekt i kommunens planafdeling Mugen Adler i pressemeddelelsen.

Styregruppen vil fremlægge en ny strategi, der åbner for muligheden for at afvikle et bredt spektrum af projekter inden for temaerne natur og biodiversitet, en by for alle generationer samt idræt og leg. Efter præsentationen bliver der lagt op til en åben dialog, og projektgruppen håber, at så mange bornholmere som muligt vil melde sig til mødet.

Mødet begynder klokken 18.30.

En femårig indsats

Tilmelding sker på mail til Mugen Adler senest den 10. maj. Man skal tilkendegive, om man ønsker at deltage ved fremmøde eller digitalt. Deltagelse ved fremmøde er efter først til mølle-princippet, da der kun må være cirka 20 deltager, og det kræver coronapas eller negativ test.

Områdefornyelsen er en femårig helhedsorienteret byudviklingsindsats, som bliver administreret og drevet af kommunen.

Det overordnede formål er at understøtte en positiv udvikling i de lokale samfund og sikre, at det sker i samarbejde med byens borgere, erhvervsliv, foreninger og institutioner for at gøre byen mere attraktiv for bosætning og private investeringer.

I styregruppen for områdefornyelse i Aakirkeby sidder repræsentanter for borgere, foreninger og erhvervslivet.