Særlig nærhed giver muligheder for hospitalet

Særlig nærhed giver muligheder for hospitalet
Hospitalsdirektør Annemarie Hellebek (anden fra venstre) under sin del af den fælles nytårstale. Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | ABONNENT | 10. JAN 2024 • 19:00
NYHED | ABONNENT
10. JAN 2024 • 19:00

På Bornholms Hospital gør man sig umage for at give plads til sundhedspersonale som ikke er gået den lige vej gennem uddannelsen.

I løbet af det seneste år har man på Bornholms Hospital oplevet rekrutteringsvanskeligheder, og det er de ikke ene om.

Faktisk var netop rekruttering et gennemgående tema ved årets nytårsparole, hvor myndighederne på Bornholm holdt en fælles tale med fokus på det seneste års begivenheder og forventningerne til det kommende år.

Her nævnte hospitalsdirektør Annemarie Hellebek, at der i løbet af år 2023 har været et stærkt fokus på netop rekruttering - både i forhold til jordemødre - men også via en aftale med Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, som skal give mulighed for at deles om kvalificeret personale og forhåbentlig sikre, at så få patienter fra Bornholm som muligt skal rejse over på den anden side af Østersøen for at modtage behandling.

– Den aftale betyder, at vi kan lave delestillinger for de ansatte, og hvor vi tidligere skulle ud og shoppe rigtig meget rundt for at finde personale, så kan vi nu bruge den store hoveddør og tilbyde, at man kan komme hertil, hvilket vi oplever, at der er stor interesse for.

Særlig nærhed

Hun pointerede i sin del af den fælles nytårstale, at man indtil videre havde kørt en strategi, der hed "Læger uden Bremser", altså at man har kørt på med al den nyeste teknologi, forskning og hele tiden stræbt efter at blive bedre.

– Men sådan er det ikke mere. Fremadrettet bliver vi nødt til at prioritere, sagde hun i sin tale.

Som en form for solstrålehistorie kunne hun imidlertid også fortælle, at man på Bornholms Hospital har haft mulighed for at tilrettelægge uddannelse individuelt i situationer, hvor eksempelvis underlæger eller andet sundhedspersonale er kommet skævt ind på arbejdslivet.

Det kan både være efter en sygdomsforløb eller hvis en udenlandsk kollega har brug for at kunne komme ind på det danske arbejdsmarked.

– Vi ser det som en måde at være ekstra imødekommende, fortæller Annemarie Hellebek til Tidende.

Hun medgiver, at det naturligvis er ressourcekrævende for ledelsen at skulle planlægge individuelt, men hun mener, at hospitalet på Bornholm har en størrelse, der giver plads til en særlig nærhed, som giver mulighed for at se den individuelle medarbejder på en anden måde.

– Vi gør det for, at det skal blive et plus for os eller for andre, der får glæden af de medarbejdere, vi har hjulpet videre.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT