Ny arrangør håber på over 500 deltagere

Ny arrangør håber på over 500 deltagere
Ladywalk afvikles på mandag med Lions Club Rønne som ny arrangør. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | 22. MAJ 2024 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
22. MAJ 2024 • 15:30

Lions Club i Rønne blev stiftet i 1967, men er ikke for gammel til at prøve noget nyt. Det gør man på mandag den 27. maj, hvor klubben har debut som arrangør af Ladywalk.

Begivenheden har fundet sted på Bornholm siden 2005 med forskellige arrangører, senest Viking Atletik.

Arrangementet afvikles igen i år med base hos Viking Atletik på Torneværksvej i Rønne, men altså med en ny arrangør.

Jan Egelund, præsident i Lions Club Rønne, oplyser, at der ved fristens udløb for fortilmelding sidst i april var tilmeldt 489 deltagere.

– Vi glæder os til at se en masse kvinder, der skal ud at vandre i den gode sags tjeneste. Vi ved, at hvis vejret er godt, kommer der nogle flere på selve dagen. Så vores mål er at komme over 500, siger han.

Lions Club er en landets største humanitære organisationer, og for Jan Egelund giver det god mening, at Lions Club bød ind på at overtage arrangementet:

– Vi vil gerne hjælpe Ladywalk, som samler penge ind til forskningen i kvindesygdomme. Hjerteforeningen er også en stor del af arrangementet. Vi synes, det er win-win. Vi hjælper Ladywalk, og de penge, vi selv kan tjene ved salg på pladsen, kan vi bruge til humanitære formål primært på Bornholm, siger han.

– Vi drager os nogle erfaringer, og næste år vil vi også gerne servere sandwiches, hvilket vi ikke har mulighed for i år, tilføjer Jan Egelund.

Der er Ladywalk samtidig i 15 forskellige byer rundt om i landet. På alle startsteder kan man vælge at gå enten 3, 7 eller 12 kilometer.

Pladsen på Torneværksvej åbner klokken 15, hvorefter det er muligt at tilmelde sig, inden der er fællesstart på vandreturen klokken 18. Ruterne i Rønne går blandt andet ad Den Grønne Ring.