Historisk tillæg i vejen for at skaffe sygeplejersker

Historisk tillæg i vejen for at skaffe sygeplejersker
Der løbes lige stærkt på landets hospitaler, men lønnen for sygeplejerskerne er ikke ens. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 27. OKT 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. OKT 2023 • 05:30

Månedslønnen for en sygeplejerske er op mod 3.000 kroner højere på hospitalerne i København end på Bornholms Hospital. Det såkaldte stedtillæg er fra en svunden tid, siger regionsrådsmedlem Leila Lindén (S), der selv har prøvet at miste indtægt på tillægget, men aldrig har haft en chance for at afskaffe det.

Hvordan kan en sygeplejerske gå 3.000 kroner ned i løn, når hun skifter job fra Odense Universitetshospital til Bornholms Hospital?

Det skyldes, at landets sygeplejersker er ansat med et såkaldt stedtillæg. Det største tillæg går til sygeplejersker på hospitalerne i København og landets andre store byer. Mens sygeplejerskerne på Bornholms Hospital slet ikke får noget stedtillæg.

Det kom frem i onsdagens udgave af programmet "360" på TV2/ Bornholm.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning