Det er politisk besluttet, at man har samlet de mest specialiserede kompetencer på få sygehuse i Danmark, og selvom det ifølge næstformanden er den rigtige beslutning, så stiller det også nogle krav.
– At samle specialerne betyder, at vi ikke kun har nogle halvdygtige sygehuse men nogle af verdens bedste, når uheldet er ude. Prisen er, at vi ikke kan have et sygehus på hvert gadehjørne. Vi har ikke kommunesygehuse på samme måde. Så vi skal være hurtige og effektive til at transportere folk fra de yderste områder i Danmark. Og der er lægehelikopteren et fantastisk redskab. Den skal ikke holde i kø eller færdes igennem bymidter. Den skal bare have et sted at lande, uddyber Mads Duedahl til mediet Folketidende.
Over 12 missioner i døgnet
I løbet af 2022 fløj de fire akutlægehelikoptere i alt 4.511 missioner.
Det svarer til, at helikopterne i gennemsnit flyver 12,4 missioner i døgnet. I godt halvdelen af tilfældene blev patienterne fløjet til et hospital, mens helikopterlægen i mange af de øvrige tilfælde ydede hjælp på stedet uden efterfølgende at flyve patienterne på hospitalet, oplyses det i årsrapporten.