Det mener Dansk Råd for Genoplivning, som for et år siden lancerede konceptet hjertefri zoner. Dem er der nu knap 50 af, oplyser rådet i en pressemeddelelse. Men målet er at få mange flere, og man sender nu en opfordring til, at flere virksomheder, foreninger og institutioner bliver hjertesikre zoner og dermed bidrager til at øge trygheden.
Genoplivningsområdet har gennemgået en rivende udvikling de seneste 20 år, og der er etableret en landsdækkende hjerteløberordning og et nationalt hjertestarter-netværk, der integrerer de mange hjerteløbere og hjertestartere.
Konceptet hjertesikker zone er med til at fortsætte denne udvikling med det mål, at endnu flere danskere overlever hjertestop uden for hospital.
– For at blive godkendt som hjertesikker zone skal man basalt set have en funktionsdygtig hjertestarter, der er døgntilgængelig, og så skal der være medarbejdere – lønnede eller frivillige – som er uddannede i hjertelungeredning, siger Stine Strandkjær, sekretariatschef i Dansk Råd for Genoplivning.