Ambulance får ny base i Klemensker

Ambulance får ny base i Klemensker
Ambulanceberedskabet i Klemensker flyttet fra de tidligere DLG-bygninger til den tidligere Køkkengården. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 11. JAN 2023 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
11. JAN 2023 • 15:30

Falcks ambulance flytter fra siloen til Køkkengården.

 

Falcks ambulance i Klemensker flytter nogle få hundrede meter fra den nuværende placering ved DLG-siloen til den tidligere Køkkengården i byens nordøstligste udkant.

Det oplyser områdeleder i Falck på Bornholm, William Koch.

Det var i 2011, at et døgnbemandet ambulanceberedskab flyttede ind i de tidligere korn- og foderstofbygninger for at være med til at sikre en god ambulancedækning på Bornholm – hvor der desuden er ambulancer på falckstationerne i Rønne og Nexø. Ambulancen i Klemensker fik en meget synlig placering mellem bygningerne.

William Koch oplyser, at det allerede fra hans tiltræden i september 2021 har været planen at finde en ny base for Nordbornholms ambulanceberedskab.

Klemensker er smart

– Vi vil gerne derfra, fordi det er et sted, som bærer præg af, at vi er ved et gammelt siloanlæg, og vi vil gerne kunne tilbyde vores medarbejdere nogle bedre forhold. Vi har været på udkig efter et andet sted siden da. Det har ikke været givet, at det fortsat skulle være i Klemensker, men det var den placering, vi prioriterede. Klemensker er smart for os på den måde, at der er udfaldsveje i alle retninger, siger William Koch.

Søgningen efter nye lokaler stoppede ved Køkkengården, som var en virksomhed, der gik konkurs i 2013. Køkkengården-bygningerne har siden 2014 været ejet af nabovirksomheden, Bornholms Andelsmejeri.

– Vi har haft en god dialog med mejeriets direktør, Per Olesen, og det har resulteret i, at vi nu lejer os ind i den del af Køkkengården, som vender ind mod Klemensker Børnehus. Jeg har kun stor ros til mejeriet, som lejer nogle meget lækre lokaler ud til os. Vi får blandt andet en opvarmet garage til ambulancen. Der mangler dog stadig noget i renoveringen, før vi kan flytte ind. Vi regner med, at der bliver en måneds tid, siger William Koch.

Der bliver desuden forskellige faciliteter til vagtholdet, som består af tre personer ad gangen – vagtværelse, hvor man kan sove, opholdsrum, køkken, omklædningsrum, badefaciliteter med videre.

En opgradering

William Koch kalder den nye base for en stor opgradering:

– Det bliver uden tvivl den mest lækre af vores tre stationer, når lokalerne står færdige, siger han.

– Vi glæder os til at kunne indvie de nye lokaler, sagde Thomas Reimann, vicedirektør i Region Hovedstaden/Akutberedskabet ved de bornholmske beredskabsmyndigheders nytårsparole onsdag på Almegårds Kaserne.

Når en ny ambulancekontrakt træder i kraft den 1. februar, bliver det Region Hovedstaden, som kommer til at stå for lejemålet og stille det til rådighed for Falcks ambulanceberedskab, oplyser William Koch.