Verdensstjerne donerer cykler til lokal klub

Verdensstjerne donerer cykler til lokal klub
Den bornholmske cykelrytter Magnus Cort kommer til Bornholm senere på året for blandt andet at cykle med BCC's ryttere. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 3. AUG 2022 • 15:30

Efter endnu en etapesejr og mange dage i den prikkede bjergtrøje i årets udgave af verdens største cykelløb Tour de France vender den bornholmske stjerne Magnus Cort fokus mod de cykelglade bornholmske børn og unge. Det gør han både ved at komme til øen for at cykle en tur med dem, men også ved at donere fire cykler til den lokale klub.

 

Den bornholmske cykelrytter Magnus Cort ved, hvor vigtigt det er at have den rigtige cykel af køre på, når man skal træne til at blive den bedste til sin sport.

Magnus Cort har selv trådt sine barnesko i den lokale Bornholms Cycle Club, BCC, og nu har cykelrytteren valgt at donere fire nye racercykler af mærket Cannondale, som han selv kører på, til klubben.

– Lige nu arbejder BCC på at fremskaffe en række lånecykler til de børn og unge, der gerne vil komme og prøve kræfter med cykling, og det er fire af den slags, Magnus Cort har doneret til klubben, lyder det fra team manager for cykelholdet BHS-PL Beton Bornholm, Christian Juul Andreasen.

Magnus kommer og cykler med

Efter den danske Tour de France-succes, som endte med Jonas Vingegaard som vinder af løbet, og med rigtig mange flotte danske præstationer, håber BCC, at man kan få flere børn og unge ud at cykle. Derfor kommer klubben i den næste tid til at sætte lidt ekstra fokus på at hverve flere unge medlemmer.

I første omgang vil der være træning for børn og unge hver tirsdag klokken 16.30 fra klubhuset på Bellmansvej i Rønne, men bliver det en succes, vil træningen blive udvidet til også at gælde om torsdagen, oplyser Christian Andreasen.

– Alle kan komme. Det eneste, det kræver til at begynde med, er, at man har en cykel og en cykelhjelm med. Det behøver ikke være en racercykel, for vi kører fælles ud, træner lidt cykelløbstræning og fælles hjem igen, og så slutter vi af i klubben med en kold sodavand. Og man kan starte til landevejscykling det år, man bliver ni år gammel.

Noget der skal opmuntre de unge medlemmer af klubben er, når Magnus Cort selv senere på året kommer til Bornholm og cykler en tur med rytterne.

– Det er kæmpe stort, at han kommer. Det kan vel sammenlignes med, hvis Rolf Sørensen var kommet til Bornholm og cyklet sammen med os, dengang jeg var helt ung i cykelklubben. Det kan give et kæmpe boost og være med til at opmuntre de unge medlemmer, når en rytter, de ser op til, cykler en tur med dem, mener Christian Juul Andreasen.