Tobias og Mathias prøver rallycross: Vil undgå tvangssalg af biler

Tobias og Mathias prøver rallycross: Vil undgå tvangssalg af biler
Mathias Steinlein og Tobias Larsen vil fortsat dyrke folkerace, men vil nu også prøve kræfter med rallycross. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 27. APR 2022 • 16:24
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. APR 2022 • 16:24

I weekenden fik Tobias Larsen og Mathias Steinlein debut som rallycrosskørere på Nisseringen ved Næstved. De erfarne folkeracekørere prøver kræfter med rallycross for at undgå, at deres biler bliver solgt på auktion.

Sidste år kæmpede det bornholmske folkeracehold Team VW Rally en del med, at deres biler blev solgt på auktion efter DM-løbene imod deres vilje. Det er to af holdets kørere blevet så trætte af, at de nu prøver kræfter med motorsporten rallycross - her er bilerne nemlig ikke til salg efter DM-løbene.

Tobias Larsen og Mathias Steinlein har derfor henover vinteren kunnet arbejde intensivt på deres nye rallycrossere, to styks Seat Ibiza, uden at bekymre sig om, at bilerne bliver solgt, og at det hårde mekanikerarbejde så går til spilde.

De to kørere fik debut på rallycrossbanen i weekenden, da de deltog i sæsonens første DM-afdeling, som blev afviklet på Nisseringen ved Næstved.

Rallycrossløb køres på folkeracebanerne, men dog på et andet baneforløb og med en meget større hastighed. Der køres på tid i de indledende heat, men i finalen køres der som i folkerace, at den, der kommer først, vinder. Dog er man placeret i flere rækker på starten, så dem med dårligste placeringer starter bagerst. 

Det gik både godt og dårligt

Tobias Larsen fik hurtigt god fart i bilen og kørte nogle rigtig gode tider inde i de første heat. Han lå højt i toppen, men desværre fik han problemer med gearkassen efter tredje heat, og hans mekanikere Torben Larsen, Brian Borgen og Oliver Jensen vurderede, at det kunne forårsage stor skade på materiellet, hvis der kørtes videre, så Tobias måtte tage de tunge skridt op og melde fra resten af løbet. Han lå ellers i toppen på en fjerdeplads.

– Så virkelig ærgerligt at se hans tomme plads i semifinalen, fortæller Christina Steinlein fra Team VW Rally i en pressemeddelelse.

Mathias Steinlein havde problemer med overbremsning i første heat, og det resulterede i et sammmenstød med autoværnet, hvor hele bagenden blev trykket, men de gode mekanikere hoppede på med jernstænger og rettede bilen op samt fixet bremserne, så han var klar til næste heat. Desværre gjorde en defekt på benzinpumpen, at han måtte udgå. Benzinpumpen blev skiftet, og så var han klar igen.

På vej til start opdages det desværre, at han mangler første gear, og trods mekanikernes indsats må han starte i andet gear. Hvilket giver en langsommere start. Men på trods af langsom start og placering bagerst række får Mathias hurtigt kørt sig godt ind på de andre deltagere og kører et flot ræs i semifinalen. 

– Begge kørere har vist, at de kan være med i toppen. Defekterne er desværre, hvad der sker, når man ikke får testet sine biler. Men alt i alt er teamet godt tilfreds med debuten i rallycross. Og klar på meget mere, siger Christina Steinlein og oplyser, at nu drejer det sig om at få lavet bil og gearkasser klar til næste afdeling, som køres den 13. maj i Viborg.

Håber på længe ventet tilladelse

Hvad angår folkeraceteamet, så skal holdet deltage i DM-afdelingen på Nisseringen i pinsen. Her vil Tobias Larsen og Mathias Steinlein også deltage, men med andre biler end dem, som de brugte til rallycrossløbet.

Desuden forventes det, at den længe ventede tilladelse til at bruge den nye folkeracebane på Bolbyvej bliver givet på kommunalbestyrelsesmødet torsdag den 28. april.

– Vi er SÅ klar til at komme igang. Vi kan næsten ikke vente.. og bilerne, ja de står lige inden for porten og er klar til at komme ud!, fortæller Christina Steinlein.