To rønneskoler kæmper om DM-guld i fodbold

NOTITS | ABONNENT | 25. MAJ 2022 • 20:07
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
25. MAJ 2022 • 20:07

Søndermarksskolen og Rønne Privatskole har vundet kredsmesterskabet i skolefodbold for 6. klasser og har dermed kvalificeret sig til danmarksmesterskabet, hvor de skal dyste mod skoler fra hele landet.

De har svedt, samarbejdet og kæmpet alt, hvad de kunne - og nu kan de høste frugterne af det hårde arbejde.

Den 31. maj - 2. juni skal pigerne fra 6. årgang på Søndermarksskolen og drengene fra 6. årgang på Rønne Privatskole til DM i skolefodbold, hvor de skal dyste mod landets bedste skoler.

Skolerne har nemlig vundet kredsmestertitlen og dermed kvalificeret sig til Dansk Skoleidræts finaleturnering i Stenløse, hvor 400 deltagere fordelt på 12 drengehold og 12 pigehold fra skoler i hele landet deltager.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Vigtig faglig dimension

Eleverne dyster om guld, sølv og bronze til DM i skolefodbold, men stævnet er også en god lejlighed til at arbejde med en række faglige mål for idrætsfaget.

– Eleverne får i en kampsituation, som ved et DM, oplevelsen af at skulle yde deres bedste og mestre noget. Det, at deltage på et hold, kræver evnen til at kunne indgå i og have medansvar for et fællesskab, hvor hver eneste spiller har en vigtig rolle, fortæller stævnekoordinator fra Dansk Skoleidræt, Christian Pedersen.

– Derudover er et DM en oplevelse for livet fyldt med glæde og begejstring, som giver et ordentligt boost for klassens trivsel, siger han.

Fairplay har altid været et vigtigt element ved DM-stævnerne. Derfor uddeler Dansk Skoleidræt Fair Play-pokaler til det pige- og drengehold, der har udmærket sig mest positivt ved at spille fair og skabe en positiv stemning på lægterne.

DM-finalerne spilles torsdag den 2. juni fra kl. 13.15 med efterfølgende præmieoverrækkelse.


Fakta om DM i skolefodbold:

  • DM i skolefodbold arrangeres af Dansk Skoleidræt og tilbydes elever på 6. klassetrin hvert år.

  • Der afvikles indledningsvist stævner i Dansk Skoleidræts 15 kredsforeninger. Vinderne går videre til DM-finalestævnet.

  • Læs mere om skolefodbold og se programmet for stævnet på www.skoleidraet.dk under Turneringer.