To bornholmske piger er udtaget til talentsamling

To bornholmske piger er udtaget til talentsamling
Freya Alberte Hjernø er en af to bornholmske piger, der netop er blevet udtaget til DBU's talentsamling. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 6. MAJ 2021 • 14:17
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
6. MAJ 2021 • 14:17

FODBOLD

RIK's pigespiller Freya Alberte Hjernø og Svaneke IK's Filippa Pedersen er udtaget af Frank Johnsen (U16-landsholdstræner) til U14-udtagelsessamling på Sjælland for årgang 08.

I forrige uge havde landstræneren Frank Johnsen begge piger til boblertræning her på Bornholm sammen med andre talentfulde piger fra øen, og her fandt han hurtigt frem til, at de har, hvad der skal til for at blive udtaget.

I forbindelse med samlingen skal Freya og Filippa fredag den 4. juni klokken 17.30-19 træne med B93's pigehold, og om lørdagen den 5. juni klokken 12-14 skal de deltage i selve talentsamlingen, som foregår i Viby Sjælland.

Forløbet handler om, at landstræner Frank Johnsen skal finde de spillere, der skal starte op på DBU's U14-talentcenter til august. De to bornholmske piger er i pulje med cirka 70 andre spillere, hvorfra der vil blive valgt 25-30 stk. Dette foregår flere steder i landet, og DBU ender op med cirka 200 spillere fordelt på seks centre.

Når spillerne bliver U15, skæres antallet af spillere på talentcentret ned til 100 i den årgang, og når spillerne bliver et år ældre og kan udtages til U16-landsholdet, vil der være cirka 35 spillere i U16-landsholdstruppen.

Filippa Pedersen spiller som angriber på Svaneke IK's U14-pigehold og hjælper også til på drengenes U14-hold. Nu er hun udtaget til en DBU's talentsamling, som finder sted den 5. juni i Viby Sjælland. Pressefoto

Første gang nogensinde

Udtagelsen af 13-årige Freya Alberte Hjernø vækker glæde hos RIK, der aldrig tidligere har haft en pigespiller eller kvindespiller udtaget til DBU's talentsamlinger, som har haft sin fodboldopdragelse i rønneklubben.

Ifølge bestyrelsesmedlem Flemming Bærnthsen har RIK traditionelt set været en drengeklub, og det er først for fire år siden, at der rigtig kom skub i pigeafdelingen. Nu er der omkring 50 pige- og kvindespillere i klubben, og nu krydres den udvikling altså med en udtagelse til talentsamlingen. 

– Det synes jeg jo er stort, siger han.

RIK har da også allerede ønsket den unge spiller tillykke med udtagelsen på klubbens sociale medier.

– På vegne af hele Rønne Idræts Klub: "Stort tillykke Freya". Du kan, du vil, du har, hvad der skal til, skriver klubben i et opslag på instagram.

Freya Alberte Hjernø spiller i forsvaret for RIK's U14- og U17-pigehold og er kendt som en robust og hårdtarbejdende spiller. Nu er hun udtaget til en U14-talentsamling i DBU, hvor hun har mulighed for at vise sig frem over for U16-landsholdets træner Frank Johnsen, der selv har haft sin fodboldopvækst i RIK. Arkivfoto: Jacob Jepsen

 


Rettelse: I en tidligere udgave af denne artikel har det fremgået, at de to piger var udtaget til landsholdet. Dette er ikke korrekt. De er udtaget til talentsamling i DBU, som kan føre til en plads på DBU's talentcentre, hvorfra de på sigt kan vise sig frem og måske få en plads på U16-landsholdet, når de når den alder. Vi beklager fejlen.