Svensk profil overrasket: 'Det er bedre, end jeg troede'

Svensk profil overrasket: 'Det er bedre, end jeg troede'
Lucas Uveborn har hævet niveauet hos Nexø Bordtennis Club. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 17. FEB 2024 • 19:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. FEB 2024 • 19:00

Den største profil i Bornholmsserien i bordtennis er i denne sæson Lucas Uveborn, som til daglig spiller i den svenske 2. og 3. division, men nu også stiller op for Nexø Bordtennis Club. Selvom svenskeren vinder langt de fleste af sine kampe, er han positivt overrasket over niveauet blandt de bornholmske spillere.

Lørdag var der topkamp i Bornholmsserien, da Nexø Bordtennis Club tog imod Knudsker 1 i gymnastiksalen på Paradisbakkeskolen. Det blev en tæt affære, som først blev afgjort til allersidst. Nexø vandt seks ud af ti kampe, og det kan klubben især takke svenskeren Lucas Uveborn for. Han vandt alle sine kampe og levede dermed op til forventningerne, da han er Bornholmsseriens klart største profil.

Svenskeren kom dog ikke helt ubesværet igennem dysterne, for han måtte overleve flere matchbolde i kampen mod Knudskers kaptajn Michael Evander.

– Jeg synes, de kommer med et stærkt hold, og jeg blev sat under et vældigt pres i den anden match, men lykkedes med at klare det, fortæller Lucas Uveborn, som generelt er imponeret over det niveau, som han har set, siden han fik debut i Bornholmsserien før jul.

– Jeg synes, niveauet er vældig godt. For en ø at være, tænker jeg, at der er mange dygtige spillere. Det er bedre, end jeg troede, siger svenskeren, som til daglig spiller i den tredjehøjeste række i Sverige.

Knudsker-kaptajn: Spændende udfordring

At have en spiller af den kaliber i den bedste bornholmske række er en spændende udfordring, lyder det fra Michael Evander.

– Jeg synes, det er rigtig fint. Det giver noget mere blod på tanden til os andre, fordi vi skal møde en super god spiller, som vi ikke er vant til at møde. Det er meget rart ikke altid at møde de samme spillere. Det gør det lidt sjovere, og jeg elsker at spille de kampe, der er tætte. Det er det, man spiller bordtennis for, og som giver noget kick, fortæller Knudsker-kaptajnen, som godt er klar over, at svenskeren er bedre end alle de bornholmske spillere, når det kommer til grundspillet, men det er ikke ensbetydende med, at han ikke kan slås.

– Han har det hele på plads, så man skal spille ham meget taktisk, og det er der, jeg går ind og laver nogle ting, han nok ikke er vant til. Derfor har jeg en god chance mod ham, for spiller jeg grundspillet, så tror jeg, jeg får store slag mod ham, siger Michael Evander, som nåede op på hele fem-seks matchbolde mod Lucas Uveborn, men altså uden at kunne udnytte nogen af dem.

Han giver ikke op?

– Nej, han er nok vant til at spille mange kampe, som er meget lige, så han er vant til det pres, der er.

Aldrig besøgt Bornholm før

Det lå ikke i kortene, at Lucas Uveborn pludselig skulle spille bordtennis på Bornholm, for han har aldrig besøgt øen tidligere. Men han valgte at give det en chance, da han så, at Nexø Bordtennis Club søgte en spiller, som ville hjælpe klubben med at vinde Bornholmsserien og udvikle ungdomsspillerne.

– Jeg tænkte, at jeg jo kunne komme og se det lidt an, for jeg skrev kun under på en kontrakt på tre måneder. Og så kom jeg her, og det var bare rigtig godt. Jeg er blevet vældigt godt modtaget, og jeg trives rigtig godt her. Det er dejligt at få mulighed for at se andre miljøer og tale med andre mennesker. Der er spillere, som jeg aldrig nogensinde tidligere har mødt eller hørt om, fortæller han.

Lucas Uveborn bor til daglig i Sverige i en by lidt uden for Jønkøbing. Aftalen er, at han kommer til Bornholm to gange om måneden, hvor han først deltager i en holdkamp i Bornholmsserien og umiddelbart bagefter står han så for en times træning for klubbens ungdomsspillere, hvor han underviser dem i teknik og giver dem gode råd til, hvad de skal tænke på, når de spiller.

– Men det vigtigste er jo, at de har det sjovt, så det skal ikke være alt for alvorligt. Det kommer man længst med, pointerer han.

Gør medspillerne bedre

Tilfredsheden med den svenske profil er stor, fortæller formand Martin Brucz, som også selv spiller på Nexø Bordtennis Clubs bornholmsseriehold, som med lørdagens sejr kun er tre point efter Knudsker 1 med fem kampe tilbage af grundspillet..

– Lucas er lige med til at give den der ekstra dimension, hvor hvis vi andre måske har en dårlig dag, så kan han lige være med til at prøve at sikre, at vi holder et vist niveau, siger Martin Brucz, som dog understreger, at det ikke er ensbetydende med, at de andre spillere på holdet bare overlader alt ansvaret til svenskeren.

– Vi vil jo rigtig gerne præstere lige så godt som Lucas, så vi koncentrerer os endnu mere nu, end vi gjorde før, siger han og fortæller, at Lucas ikke kun gør klubbens ungdomsspillere bedre, men også har været god til at give råd og vejledning til holdkammeraterne.

– Der er ingen tvivl om, at det har højnet niveauet hos os andre, at Lucas han spiller med, for han kan ligesom rette ind med små detaljer, som vi ikke selv har øje for.

Mange tilskuere

Tilgangen af Lucas Uveborn er ikke det eneste nye tiltag, som Nexø Bordtennis Club har gjort. Klubben har også valgt at lægge sine hjemmekampe om lørdagen i stedet på hverdagsaftener, så der er større mulighed for folk at komme og kigge på. Derudover har klubben sat det som et krav for ungdomsspillerne, at de skal komme og hjælpe til med at sætte borde op eller være tilskuere, for at få lov til at få træning af svenskeren.

– Det fungerer, for der kommer mange mennesker. Da vi startede, var der tre tilskuere til vores hjemmekampe, og nu er der 35. Det er også med til at højne niveauet og gøre det lidt sjovere for os alle sammen, siger Martin Brucz, som håber og tror på, at målsætningen om at vinde Bornholmsserien kan gå i opfyldelse, så man efter sommerferien kan spille med i en række med hold ovrefra.


Nexø har held med at få klubbens ungdomsspillere til at hjælpe til, når klubbens førstehold spiller hjemmekampe, fortæller formand Martin Brucz, som her ses i baggrunden. Foto: Jesper Gynther

 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT