Står til aflysning for første gang i 58 år

Står til aflysning for første gang i 58 år
Tre af præmietagerne til debutudgaven af Indledningsløbet i 1965. Fra venstre: Kaj N. Munch, Gert Madsen og Harald Terkelsen. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 3. MAR 2023 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
3. MAR 2023 • 15:30

Siden 1965 har Bornholms Cycle Club skudt landevejssæsonen i gang med Indledningsløbet. Men det bliver måske ikke til noget i år, da der mangler frivillige, som vil være med til at afvikle løbet. Også BM i enkeltstart og linjeløb risikerer aflysning.

Skal der køres rigtige cykelløb i år?

Det spørgsmål stiller Bornholms Cycle Club i dets seneste nyhedsbrev, da ingen endnu har meldt sig på banen til at arrangere Indledningsløbet i april og bornholmsmesterskaberne i enkeltstart og linjeløb i juni.

Hvis Indledningsløbet ikke bliver kørt i år, vil det være første gang overhovedet i klubbens 66 årige historie, og det bekymrer formand Nina Gjettermann.

– Der må da være nogle af vore medlemmer, som vil påtage sig den opgave at arrangere løbene. Alt andet vil være da være enormt ærgeligt, skriver hun i nyhedsbrevet.

Hun uddyber til Tidende, at det tidligere var bestyrelsesmedlemmer, som stod for afviklingen, men de har nu valgt at fokusere kræfterne på at stå for landevejstræning for børn, som starter op den 15. marts. Der er derfor brug for, at andre melder sig på banen, hvis de traditionsrige løb skal blive til noget.

– Mange vil gerne køre landevejsløbene, men der er ikke rigtig nogen, der vil planlægge dem. Så det er lidt opad bakke, og jeg ved ikke, om løbene bliver til noget, fortæller hun.

– Jeg kan som formand ikke bare sige til medlemmerne, at de skal, men kun opfordre til, at nogle står for at planlægge løb, siger formanden, som påpeger, at det skal være medlemmer af klubben, som står for afviklingen.

Flere regler og krav end før

Der er en del medlemmer, som hjælper til med at afvikle klubbens mountainbikeløb, som eksempelvis vintercuppen, men når det kommer til landevejsløb er sagen en anden.

Det skyldes blandt andet, at der er en del flere krav til trafiksikkerheden, fordi løbene foregår på offentlige veje og ikke på spor i skoven. Det er således et krav, at der skal være uddannede trafikofficials til stede under landevejsløb.

– Det er ikke som før, hvor vi kunne sige til nogle af forældrene, at de kan stå som vejvisere, fortæller Nina Gjettermann, som håber på, at der kan blive fundet en løsning.

– Jeg tager det op igen på vores generalforsamling om nogle uger, og så tror jeg da, at på et tidspunkt vil nogle sige, at nu skal der ske noget.

Det er fortsat planen, at landevejsløbet Bornfondo afvikles den 3. og 4. juni.