Søskendepar vælter sig i guldmedaljer og rekorder

Søskendepar vælter sig i guldmedaljer og rekorder
Søskendeparret Siffrine og Carl Holger Lissau-Jensen, der mildt sagt har godt styr på bue og pil. Arkivfoto: Rønne Bueskytte Laug
NOTITS | ABONNENT | 30. OKT 2023 • 17:00
NOTITS | ABONNENT
30. OKT 2023 • 17:00

Der har været stor bornholmsk succes den seneste måneds tid.

I hvert fald i bueskydningsverdenen, hvor søskendeparret Siffrine og Carl Holger Lissau-Jensen fra Rønne Bueskytte Laug af to omgange har været afsted - først den 8. oktober i Vejle og derefter den 28. oktober i Taastrup - og begge gange er de bornholmske bueskytter vendt hjem med guld i bagagen.

Det oplyser Rønne Bueskytte Laug i en mail til Tidende.

"Til stævnet i Vejle var der tale om et stævne uden finaleskydning og som derfor blev afgjort efter en kvalifikationsskydning bestående af 60 tællende pile. Både Carl Holger og Siffrine skød altså godt nok til at vinde deres rækker, og Carl Holger lavede til og med ny PR (personlig rekord red.) som samtidig er ny bornholmsk rekord på 583 point ud af 600 mulige," beretter Rønne Bueskytte Laug.

Den danske rekord i Carl Holgers aldersklasse lyder på 591 point. Siffrine Lissau-Jensen skød lidt under niveau, og med 551 point var hun to point fra sin egen bornholmske rekord og 24 point fra den danske rekord, skriver bueskyttelauget.

Endnu bedre gik det for Siffrine Lissau-Jensen i Taastrup, hvor hun med 575 point tangerede den danske rekord, hvilket naturligvis samtidig var både ny bornholmsk og personlig rekord. Også Carl Holger Lissau-Jensen vandt sin kvalifikationsrunde, og begge skytter holdt hovedet koldt i finalerunden, hvor de hver især sikrede sig endnu et sæt guldmedaljer til samlingen.

Bueskytterne skal nu til stævner i Odense og Holstebro, før de fra den 1. januar begge rykker en aldersklasse op.