Selvom der er langt fra Bornholm til europæisk topfodbold, er der grund til bekymring over Super League: 'De lokale klubber vil miste indtægter'
Lars Albæk sidder i DBU's bestyrelse, og derfor har han været orienteret længe om, at der kunne være en privat liga på vej. – Der er bare ikke nogen, der har troet på, at klubberne ville gøre alvor af det, men det ser ud til, at det forsøger de på nu. Men jeg tror, det er ren forhandlingstaktik for at få en større del af indtægterne til Uefas turneringer, siger han. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

20. APR 2021 • 18:13SPORT • AF JESPER GYNTHER

Selvom der er langt fra Bornholm til europæisk topfodbold, er der grund til bekymring over Super League: 'De lokale klubber vil miste indtægter'

Hele fodboldverdenen har kun talt om én ting de seneste dage, og det er udmeldingen om, at 12 europæiske topklubber til august vil lave en privat liga for dem selv, som vil få navnet Super League.

Klubberne, som blandt andet tæller Liverpool, Manchester United, Real Madrid, FC Barcelona og Juventus, vil deltage i Super League-turneringen i midtugen i stedet for at deltage i den europæiske klubturnering Champions League, som arrangeres af Uefa.

Planerne har mødt stor modstand hos netop Uefa, ligesom Fifa, DBU, europæiske regeringsledere og fans af de 12 klubber alle har fordømt tanken om en privat lukket liga for de største klubber, hvor ingen af dem kan rykke ud, også selvom de skulle tabe alle deres kampe.

Mange mener nemlig, at det strider imod, hvad sport handler om: At det er resultaterne på banen, der skal afgøre, om man rykker op eller ned.

Ligeledes har mange også kritiseret klubberne for kun at være interesseret i at skrabe så mange penge sammen til sig selv som muligt. Der er dog også dem, som bare er glade for, at der med den private liga er udsigt til flere opgør mellem de største europæiske klubber.

Her på Bornholm vækker planerne om Super League også modstand...

Du skal være abonnent for at læse denne artikel.Har du allerede et papir-abonnement, har du også gratis adgang til e-avisen og alt indhold på tidende.dk. For at få adgang skal du aktivere dit abonnement til online-brug – det gør du her!

Aktiver dit abonnement - klik her

Køb abonnement.

HELE PAKKEN

HELE PAKKEN

Få det hele med
Abonnementet inkluderer alle Bornholms Tidendes udgivelser – på tryk og digitalt, samt fuld adgang til alt låst indhold på tidende.dk. Inkluderer også medlemskab af Klub Tidende. Abonnementet giver desuden adgang til Bornholms Tidendes arkiv, med digitale aviser tilbage fra 1866.


Vælg mellem flg. abonnementer:

KOMBI

KOMBI

Trykt avis 2 dage om ugen
Abonnementet inkluderer Bornholms Tidendes papirudgave leveret hver fredag og lørdag, alle udgaver digitalt, samt fuld adgang til alt låst indhold på tidende.dk. Inkluderer også medlemskab af Klub Tidende. Abonnementet giver desuden adgang til Bornholms Tidendes arkiv, med digitale aviser tilbage fra 1866.


Vælg mellem flg. abonnementer:

E-AVIS

E-AVIS

Til dig, der kan klare dig digitalt
Inkluderer alle Bornholms Tidendes digitale e-aviser, samt fuld adgang til alt låst indhold på tidende.dk. Inkluderer også medlemskab af Klub Tidende. Abonnementet giver desuden adgang til Bornholms Tidendes arkiv, med digitale aviser tilbage fra 1866.


Vælg mellem flg. abonnementer:

TIDENDE.DK

TIDENDE.DK

Få fuld adgang til tidende.dk
Giver fuld adgang til alt låst indhold på tidende.dk. Du får adgang til unikke Bornholms Tidende-historier, portrætter, baggrund, dagens leder og meget mere. Inkluderer ikke medlemskab af Klub Tidende. Abonnementet giver ikke adgang til Bornholms Tidendes arkiv.


Vælg mellem flg. abonnementer:

Opret konto
Udfyld felterne for at oprette en konto i forbindelse med køb af et abonnement. Vi sender dig en email med konto oplysningerne umiddelbart efter bestillingen.


Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er:

SENESTE NYHEDER

7. MAJ 2021 • 17:30 • GRATIS
Rønne Havns rabatstruktur frikendes i retten
7. MAJ 2021 • 16:16DEBAT • GRATIS
Debat: Biblioteket ingen ønsker
7. MAJ 2021 • 15:38
Snefnug og Batman kom på græs
7. MAJ 2021 • 13:27 • GRATIS
Festival opstår efter aflyst friluftskoncert

MEST LÆSTE SPORT

6. MAJ 2021 • 13:56SPORT
Kvindehold er gået i dvale
Debat: Biblioteket ingen ønsker
7. MAJ 2021 • 16:16DEBAT • GRATIS

Debat: Biblioteket ingen ønsker

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.