Prismodtagere håber omdiskuteret bane endelig åbner: 'Vi skal virkelig ud og starte forfra'

Prismodtagere håber omdiskuteret bane endelig åbner: 'Vi skal virkelig ud og starte forfra'
Danmarksmesteren i folkerace, Tobias Larsen, modtog på vegne af Team VW Rally årets sportspris. Overrækkelsen kunne følges direkte på TV 2/Bornholm, og Tobias Larsen ses her blive interviewet af tv-stationens vært på programmet, Christina Holm Winsløv. Yderst til venstre ses Bornholms Tidendes chefredaktør, Kristoffer Gravgaard, der overrakte prisen til Team VW Rally. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 11. FEB 2022 • 14:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
11. FEB 2022 • 14:30

Der blev råbt og skreget i begejstring, da Team VW Rally torsdag aften blev kåret som vinder af Bornholms Tidendes Sportspris 2021. Nu ser holdet frem mod den kommende sæson, hvor fokus mere vil være på at tiltrække nye medlemmer til Bornholms Motor Sport end på at vinde nye danmarksmesterskaber.

 

Der var hård konkurrence i årets udgave af Bornholms Tidendes Sportspris. Cykelrytteren Magnus Cort var nomineret for blandt andet sine tre etapesejre i Vueltaen, mens Jesper Ratzer var nomineret for sin VM-sejr i racketlon, som var hans 13. af slagsen i karrieren.

Det blev dog folkeracerne fra Team VW Rally, som endte med at vinde prisen, og det gjorde holdet, fordi det har sat Bornholm på folkeracelandkortet i Danmark. I 2021 formåede hele to kørere fra det dedikerede bornholmske hold nemlig at blive danmarksmestre.

Kåringen blev afsløret på TV 2/Bornholm, som sendte hele prisuddelingen direkte, hvilket kan genses her. Desværre kunne flere af Team VW Rallys kørere ikke være med til prisoverrækkelsen, da de var ramt af corona. Det var blandt andet tilfældet for ægteparret Christina Steinlein og Torben Larsen, som til gengæld fulgte spændt med på tv hjemme i deres stue.

– Der blev råbt og skreget og nok også skålet med lidt jordbærsnaps, fortæller Torben Larsen, som glæder sig meget over, at holdet har modtaget den traditionsrige pris, som første gang blev uddelt i 1967.

– Jeg synes, det er kæmpestort. Det betyder jo, at man får mere kampgejst, og at det, folk har gjort og kæmpet så meget for, er det rigtige.

Han erkender, at han blev noget overrasket, da Team VW Rallys navn blev råbt op, da han forventede, at Magnus Cort og Jesper Ratzer ville være favoritter til at vinde.

Det er et eller andet sted også typisk bornholmsk, at man tænker, de andre kan mere end en selv. Men i denne sammenhæng har vi fået kæmpe opbakning, da det er blevet valgt, at det er os, der vinder. Det er kæmpestort for os

Torben Larsen, kører, Team VW Rally

– De andre er virkelig store sportsnavne, og det er et eller andet sted også typisk bornholmsk, at man tænker, de andre kan mere end en selv. Men i denne sammenhæng har vi fået kæmpe opbakning, da det er blevet valgt, at det er os, der vinder.

– Det er kæmpestort for os, og mange har skrevet til os på facebook, at det er kæmpesejt gået og ønsket os stort tillykke, siger han og fortæller, at beskederne er kommet fra motorsportsmiljøet i hele landet.

Team VW Rally består blandt andet af ægteparret Christina Steinlein og Torben Larsen og deres sammenbragte børn Tobias Larsen og Mathias Steinlein. Arkivfoto

Udsat for tvangsauktioner

Når Torben Larsen kigger tilbage på året, der er gået, så kan han nævne både mange opture, men også mange nedture.

– Vi har været hele følelsesregistret igennem, fortæller han.

Smilet var stort til at begynde med, for hele vinteren var gået med at gøre holdets biler klar til sæsonen. Smilet stivnede dog hurtigt, for allerede da første afdeling i danmarksmesterskabet blev afviklet i foråret, blev flere af bilerne tvangssolgt på auktion, hvilket ellers aldrig tidligere var sket for det bornholmske folkeracehold.

– Der havde vi følelsen, at det var noget værre pis, indrømmer han og fortæller, at i resten af DM-serien var holdet meget bekymret over, om flere af deres biler blev solgt.

I alt fire biler endte med at blive solgt på auktion i 2021, men det var langt fra de eneste udfordringer, som teamet havde. Team VW Rally har nemlig ikke kunnet træne hjemme på Bornholm hele året, da man stadig venter på at få lov til at køre på den nye motorsportsbane i Klemensker.

Trods de mange udfordringer formåede to af holdets kørere - Christina Steinlein og Tobias Larsen - at blive danmarksmestre, og det står da også som et af de absolut højdepunkter for året, fortæller Torben Larsen.

– Det hele kulminerede den 1. oktober, hvor afgørelsens time skulle stå i den syvende og sidste afdeling, hvor Tobias og Christina blev danmarksmestre. Det var en kæmpe oplevelse for hele teamet, siger han og tilskriver i samme ombæring en del af æren for danmarksmesterskaberne til holdets mekaniker, Brian Borgen, som er "guld værd" for holdet, da man som kører derfor kan holde fokus på at skulle køre løbene.

– 2021 har i det hele taget været en kæmpe oplevese, så det bliver virkelig svært at slå det, siger Torben Larsen.

Den nye folkeracebane på Bolbyvej i Klemensker er endnu ikke blevet taget i brug, da den endelige godkendelse mangler fra regionskommunen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Håber at tage ny bane i brug

Det er da heller ikke planen, at kørerne i Team VW Rally skal gå efter at vinde danmarksmesterskaber i folkerace i 2022. Faktisk har to af holdets kørere valgt at prøve kræfter med en anden motorsport i den kommende sæson. Tobias Larsen og Mathias Larsen vil prøve sig af i rallycross, og det er der en praktisk årsag til.

– Det er, fordi der er bilerne ikke til salg, og så kan man gøre lidt mere ud af bilerne, fortæller Torben Larsen, som oplyser, at rallycross-løbene bliver kørt på de samme baner i Danmark som folkeraceløbene.

For sit eget og Christina Steinleins vedkommende vil de ikke i år deltage i hele DM-serien i folkerace, men kun køre med i udvalgte løb. De skal nemlig bruge det meste af deres tid her på Bornholm, da håbet er, at folkeracerne og alle de andre i klubben Bornholms Motor Sport til april eller maj endelig kan få lov til at træne på deres nye bane i Klemensker efter flere års ventetid.

– Vi har stadig mange medlemmer i klubben, men det er de mest dedikerede, der stadig har betalt kontingent, selvom de ikke har kunnet træne. Så vi skal virkelig ud og starte forfra, for vi skal have fat i en masse nye medlemmer, og der kommer mig og Christina til at bruge vores kræfter i stedet for at rejse så meget, siger Torben Larsen, som oplyser, at der lige nu og indtil slutningen af marts foregår en høringsperiode hos regionskommunen i forhold til den nye bane, og at han håber på, at mange vil skrive positive høringssvar, så godkendelsen kan komme i hus, og de dermed kan komme i gang med at træne på banen.