Oversvømmede baner: 'Jeg måtte lige trække vejret en ekstra gang'

Oversvømmede baner: 'Jeg måtte lige trække vejret en ekstra gang'
Aakirkebyhallerne blev ramt af en vandskade, da vand trængte ind i hal B fra bagdøren efter søndagens skybrud. Fotos: Jesper Gynther
SPORT | Onsdag 3. juli 2024 • 18:30
Jesper Gynther
Journalist
SPORT | Onsdag 3. juli 2024 • 18:30

Søndagens skybrud betød, at der var vand på banerne i Aakirkebyhallerne, da DGI's badmintonskole mandag skulle gå i gang.

– Jeg måtte lige trække vejret en ekstra gang, fortæller træner Philip Fagralid om momentet mandag morgen, hvor han fandt ud af, at der lå vand på to af badmintonbanerne i Aakirkebyhallerne.

DGI Badminton Bornholms sommerskole skulle nemlig til at gå i gang, og der stod 44 forventningsfulde børn klar til at give den gas med ketcheren. Men vådt vand og trægulv er ikke nogen god kombination, så halinspektøren blev tilkaldt, og han fik hurtigt styr på problemet.

– Førsteprioritet er at sikre, at der ikke er nogen spillere, der glider på et glat gulv, fordi det er vådt, fortæller Niels Christensen.

Heldigvis tog det ikke mere end 30 minutter at få vandet væk fra overfladen af gulvet. Men da der er tale om et hævet gulv, er der også vand, som har lagt sig under gulvet, og da det på sigt kan føre til fugt eller skimmelsvamp, blev der i samråd med hallens forsikringsselskab igangsat et præventivt tiltag.

– Vi kom desværre dertil, at vi måtte spærre en bane eller en halv bane af den efterfølgende dag, fordi vi var nødt til at fastmontere de her udsugningsapparater, som trækker fugten ud. Det gør vi for at sørge for, at vores gulv ikke lider skade og slår sig på grund af vandet, der nu ligger og skal tørre ud, fortæller Niels Christensen.

– Det er et selskab ovrefra, som varetager opgaven, og de sidder faktisk og fjernbetjener maskinerne og vurdere, hvordan de skal tørre gulvet på den rigtige måde, lyder det fra halinspektøren.

Bedre end sjællandske skoler

Trods vandskaden og den afspærrede badmintonbane kan Philip Fagralid berette om nogle succesfulde dage med glade børn. Det er andet år i træk, at sommerskolen afvikles, og denne gang er der dobbelt så mange deltagere.

– Det er gået rigtig godt, og de har været meget tilfredse. Nogle af forældrene siger, at det er den bedste badmintonskole, som de har sendt deres børn til - også bedre end skoler på Sjælland, siger træneren, som tror successen skyldes flere ting.

– Vi har mange sjove aktiviteter. Det er primært badminton, vi spiller, men vi har også lavet rundbold og ryste-sammen-øvelser. Og så tror jeg også, det er tillokkende for nogle af deltagerne, som kommer ovrefra, at de kan holde ferie på Bornholm samtidigt.

– Og så har vi jo også to gæstetrænere med, hvilket er meget populært, fortæller han med henvisning til, at børnene på sidstedagen om onsdagen blev undervist af den tidligere verdensstjerne i mixdouble Joachim Fischer og tidligere professionelle herredoublespiller Frederik Colberg.



Joachim Fischer (billedet) var onsdag gæstetræner på sommerskolen. Derudover har der været en række frivillige medhjælpere: Brian Mogensen, Ulla Ekvald, Lotte Ekvald, Daniel Holm, Fie Lindhardt og Gregers Juel Jensen.

 

En anden kultur på Bornholm

Selvom Joachim Fischer er vant til at træne elitespillere, er det en fornøjelse for ham at bruge en dag sammen med de bornholmske breddespillere. Faktisk nyder han det mere, end når han træner spillere i København.

– Der er en lidt anden kultur herover. I København bliver jeg bedt om at lave børn om til rigtig gode spillere, så de kan blive kommende verdensstjerner, men her handler det mere om, at børnene skal synes, det er rigtig sjovt at spille badminton, siger han.

– Så vi har lavet et program med fis og ballade. Men de skal selvfølgelig også lære en hel masse. Vi har fokus på at optimere slagene, for eksempel at de lærer, hvordan man laver en clear på den rigtige måde (hvor man slår fjerbolden mod modstanderens baglinje, red.), lyder det fra den tidligere verdensstjerne, som afslører, at han flere gange har prøvet at spille badmintonkampe på Bornholm.

– Jeg har selv spillet her som lille dreng, hvor jeg var med i en turnering. Jeg har også fået tæv i en danmarksseriekamp, og det var en lang tur i flyveren hjem.

De seneste par år har DGI Badminton Bornholm satset stort på at gøre sporten populær igen. Blandt andet har man ansat Philip Fagralid som træner og koordinator. Det er gode tiltag, mener Joachim Fischer.

– Der har jo været flere talentfulde bornholmske spillere blandt de bedste i Danmark, og det er der jo også lige nu med Mathias (Christiansen, red.). Det forsvandt så en smule, men hvis jeg kan gøre lidt for at hjælpe det på vej tilbage, så gør jeg gerne det, og det er også derfor, jeg er her i dag, fortæller han.



Anton Larsen er en af de bornholmske spillere, som deltager i sommerskolen.

 

Godt for hjernen og kroppen

Anton Larsen er en af de bornholmske spillere, som onsdag havde fornøjelsen af Joachim Fischers undervisning. Og det var et hit.

– Jeg har lært at lave smash, netkamp og clear, så det er virkelig sjovt at komme her og spille, siger den 16-årige rønnebo.

Han begyndte at spille badminton for halvandet år siden. Dengang boede han i Kina med sin kinesiske mor og bornholmske far, og badminton var meget populært blandt klassekammeraterne.

– Næsten alle mine venner spillede det og elsker badminton. Det kan jeg også godt forstå, for det er godt for hjernen, og kroppen lærer også meget af det, siger Anton Larsen, som er fortsat med at spille badminton efter at være flyttet til Bornholm.

– Jeg spiler i Knudsker tre-fire gange om ugen, siger han.

11-årige Rosa Skov Kristensen er også med i sommerskolen, men hun er ikke fra Bornholm. Hun kommer fra Hvidovre, men hendes mors familie bor på Bornholm.

– Så jeg skulle alligevel være her, og så tænkte jeg, det kunne være meget sjovt at være med i badmintonskolen, siger hun.

– Det har været rigtig sjovt, og jeg har lært nye at kende. Maja, Agnes, Tilde og Mathilde er nogle af dem, jeg har mødt, og de er alle fra Bornholm. Så det kan være, jeg skal spille med dem, når jeg kommer til Bornholm en anden gang.

Har du lært noget på de tre dage, skolen har varet?

– Jeg er i hvert fald blevet bedre. Det er virkelig sjovt at spille badminton, og her på sommerskolen er der lidt flere spil, men ellers er det ligesom normal træning.



Rosa Skov Kristensen kommer fra Hvidovre, men har familie på Bornholm på sin mors side.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT