Mathias Christiansen med til VM: Her er Danmarks største konkurrent

Mathias Christiansen med til VM: Her er Danmarks største konkurrent
Allingeboen Mathias Christiansen er en af de 12 spillere i den danske VM-trup. Arkivfoto: Ole Mik
8. MAJ 2022 • 16:30
Af:
Jesper Gynther/Ritzau

Hold-VM for herrer indledes søndag, og med i den danske trup er bornholmeren Mathias Christiansen. Danmark er ikke favoritter, men det er derimod Indonesien, mener Christiansens holdkammerat Anders Antonsen.

For selv om Danmark med Viktor Axelsen i første herresingle og Antonsen i anden herresingle i alle holdkampe vil være favorit i de to dueller, så har de forsvarende mestre fra Indonesien et skræmmende stærkt hold til alle fem opgør.

– Indonesien har et voldsomt stærkt hold ligesom sidste gang. Der er ikke så meget, der er ændret i forhold til, hvem der er favoritter. Indonesien har på papiret et virkelig stærkt hold, siger Anders Antonsen.

Danmark åbner gruppen mod Algeriet, som ikke må give problemer, inden danskerne også er ret klare favoritter mod Frankrig.

Til sidst venter stormagten Kina, som er inde i et generationsskifte og kommer med et noget mere ukendt hold end normalt.

En gruppesejr er vigtig for at undgå andre gruppevindere i kvartfinalen, men Kina kommer stadig med et stærkt hold. Og kan altid noget, når det gælder holdkampe, mener Anders Antonsen.

– Der er ingen tvivl om, at det bliver en rigtig svær kamp. Kina er voldsomt gode, når det kommer til holdmesterskaber og repræsenterer deres land.

Det er som om, der sker noget med dem, som bare gør, at de er virkelig svære at slå. Det bliver en stor opgave, siger han.

Kampene til Thomas Cup kan ses i fjernsynet på TV2 Sport, og på internettet kan kampene ses på TV 2 Play.

Man kan læse mere om Danmarks trup på Badminton Danmarks hjemmeside.