Magnus Cort tog årets sidste spurt på Bornholm

Magnus Cort tog årets sidste spurt på Bornholm
Den storvindende cykelrytter Magnus Cort Nielsen kiggede forbi sin gamle klub, BCC, under sin juleferie på Bornholm. Her deltog han i Stjerneløbet i Onsbæk med sin bror og far. Fotograf Berit Hvassum
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 30. DEC 2021 • 05:30
Berit Hvassum
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
30. DEC 2021 • 05:30

Den bornholmske cykelrytter Magnus Cort Nielsen kørte sit sidste cykelløb i 2021 i Onsbæk Plantage.

Magnus Cort Nielsen tilbringer julen på Bornholm og var lokket med til stjerneløbet i sin gamle klub, Bornholms Cycle Club (BCC) af lillebroren og faderen.

– Det var en god ide, selvom vi ikke kører sammen. Vi krydsede lige hinanden hurtigt under løbet, fortæller en afslappet Magnus Cort Nielsen, som kan se tilbage på den bedste sæson i karrieren med tre etapesejre i Vuelta a España og en pris for den mest angrebsivrige rytter i Vuelta'en. 

Onsdag havde mountainbikeudvalget i Bornholms Cycle Club inviteret til det ældste og mest traditionsrige cykelarrangement i klubbens historie til Fri Bikeshop Søndergade 7's Stjerneløb.

26 deltagere havde spændt hjelmen på hovedet til løb nr. 51 i rækken, der har fem ruter i forskellig distance og sværhedsgrad, som afvikles omkring Blokhuset i Onsbæk.

Den hjemvendte cykelrytter tog tre runder på samlet 47,45 minutter og på andenpladsen kom Jonas Holmberg i tiden 54,50 og Jacob Schødt Larsen kørte sig til en tredjeplads på 55,46 minutter.

Det traditionsrige cykelløb, Stjerneløbet, er blevet afviklet hele 49 gange mellem jul og nytår. 

Magnus Cort Nielsen cykler til daglig for cykelholdet EF Education-Nippo, som har base i byen Girona, der ligger nord for Barcelona. Her tilbringes cykelsæsonen i vintermånederne sammen med kollegaerne.

– Jeg bor i en skisportsby i Andorra, og når sneen forsvinder, så rykker jeg nordpå til min egen by, fortæller han til Tidende.

– Det er meget sjovt at deltage i dagens løb, for jeg har haft min opvækst i BCC ( Bornholms Cycle Club, red), fortæller Magnus Cort Nielsen, som vender retur til Spanien den 1. januar. 

 

Årets sidste cykelløb i Bornholms Cycle Club fik 26 ryttere ud i området omkring Blokhuset i Onsbæk, som afsluttede med suppe og varm kakao.