Lederprisen går til HC

Lederprisen går til HC
HC Pedersen er vinderen af årets lederpris. Foto: TV 2/Bornholm
NYHED | 8. FEB 2024 • 19:24
Jesper Gynther
Journalist
NYHED
8. FEB 2024 • 19:24

Det blev HC Pedersen, som vandt Bornholms Tidendes lederpris. Det gjorde han for sin store indsats for Hasle IF, hvor han blandet andet har været med til at skaffe penge til at købe Væksthuzet, som skal omdannes til idrætsfaciliteter for klubben.

Mens modtagerne af sportsprisen og talentprisen var udpeget på forhånd af en priskomité, havde alle bornholmere mulighed for at få indflydelse på, hvem der skulle have lederprisen. Det foregik nemlig via den sms-afstemning, der først blev afsluttet få minutter før prisoverrækkelsen klokken 19.10, og som man kunne overvære i en direkte udsendelse på TV 2/Bornholm.

Kandidaterne til lederprisen var formanden for Hasle IF, HC Pedersen, formanden for DGI Badminton, Lars Christiansen fra ASG, og formanden for DGI Bordtennis, Finn Jørgensen fra Knudsker IF. HC Pedersen fik flest sms-stemmer (52 procent) og vandt dermed lederprisen.

– Det er virkelig stort, og det betyder meget. Det er jeg meget glad for, fortæller HC Pedersen, som har brugt mange timer på det frivillige arbejde i Hasle IF.

– Det er jo faktisk et fuldtidsjob. Nu er jeg pensionist og været det i mange år. Jeg fortsætter et år mere i hvert fald, siger han og deler samtidig en masse roser ud til alle de andre frivillige i Hasle IF.

– Vi har de stærkeste korps af frivillige i Hasle Idrætsforening. Det er så stort, og der har været så meget opbakning.

Flot indstilling

I indstillingen af Hans Christian Madvig Pedersen (kaldet HC) bliver han rost for sin ukuelige indsats for Hasle IF, som han har stået i spidsen for siden 2020.

"Hans lederskab har været afgørende for foreningens udvikling og vækst. HC har med sin vedholdenhed og vilje skabt en idrætsforening med flere nye idrætsaktiviteter som E-sport, padel, fitnesscenter og dart, samtidig med at antallet af medlemmer er øget inden for alle af foreningens idrætstilbud.

Som mange andre foreninger er Hasle Idrætsforening afhængig af frivillige kræfter, og med sine enestående kommunikationsevner har HC formået at inspirere flere frivillige til at tage del i den udvikling, som foreningen er inde i.

HC har demonstreret en fantastisk evne til at organisere og koordinere foreningens mange projekter, og han har været afgørende for, at projekterne er blevet gennemført til gavn for foreningens medlemmer og i det hele taget borgerne i Hasle og omegn.

HC's personlige engagement og entusiasme har været en inspirerende kraft for alle omkring ham og er medvirkende til at styrke foreningens formål ved idræt og andet kulturelt virke at fremme den enkeltes og fællesskabets sundhed og trivsel.

I betragtning af HC's enestående bidrag til Hasle Idrætsforening og lokalsamfundet som helhed mener vi stærkt, at han fortjener anerkendelse gennem tildelingen af Bornholms Tidendes Lederpris 2023. HC har vist sig som en dygtig leder, og denne pris vil være en velfortjent hyldest til hans exceptionelle lederskab og dedikation."