Anne Juul Jensen vinder sportsprisen

Anne Juul Jensen vinder sportsprisen
Anne Juul Jensen er årets vinder af sportsprisen. Foto: TV 2/Bornholm
NOTITS | 8. FEB 2024 • 19:01
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
8. FEB 2024 • 19:01

Det blev diskoskasteren Anne Juul Jensen, som vandt Bornholms Tidendes sportspris for sine flotte bedrifter på atletikbanen i 2023.

Bornholms Tidendes sportspriser blev uddelt torsdag aften i Aakirkeby i en direkte udsendelse på TV2/Bornholm.

De tre nominerede til hovedprisen - selve sportsprisen - var svømmeren Ida Sohn fra Rønne Svømmeklub, den professionelle badmintonspiller Mathias Christiansen og diskoskasteren Anne Juul Jensen fra Viking Atletik.

Prisen gik til den blot 17-årige diskoskaster Anne Juul Jensen, som i 2023 imponerede stort ved at sætte dansk rekord i U18-klassen og bornholmsk seniorrekord med et kast på 51,41 meter. Det blev også til guldmedalje i U18-klassen i et internationalt kastestævne i Halle, Tyskland, med et kast på 50,72 meter. De flotte kast sikrede hende en plads som nummer ni på verdensranglisten i diskoskast for piger under 19 år og en udtagelse til det danske U18-landshold til EM i Israel. Hun blev også udtaget til sommerens ungdoms-OL i Slovenien, hvor hun var dansk fanebærer, ligesom hun også fik debut på seniorlandet i årets løb.

Anne Juul Jensen er stolt over prisen, men har allerede ambitioner om mere. I år sigter hun efter U20 VM i Peru.

– Lige nu har jeg haft lidt skade i ryggen, men jeg tror det bliver muligt at være med, og jeg tror på finaleplads, fortæller hun.

– Jeg håber at kunne lave dansk rekord og være der nogle år og kæmpe med i stævner, siger hun om fremtiden.

Til daglig går hun i STX i 2.g på en Team Danmark-linje, som varer fire år.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 22-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag, fredag morgen: Gode priser efter midnat. Gode som i meget, meget, meget lave. Mellem kl. 00 - 06 koster el 1,45 kr./kWh alt inkl. i gennemsnit. Det er cirka 2,45 kr./kWh billigere end kogespidspriserne kl. 17-18-19-20. Så flyt dit forbrug og få en yderligere besparelse. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning