Knudsker-formand modtager æresnål

Knudsker-formand modtager æresnål
Brian Thorsen (tv. ) er en af Bornholms store ildsjæle, og onsdag aften fik han overrakt DBU Bornholms æresnål af lokalunionens formand Lars Albæk. Foto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 8. FEB 2024 • 19:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
8. FEB 2024 • 19:00

For sin store indsats for fodboldafdelingen i Knudsker IF er Brian Thorsen blevet tildelt DBU Bornholms æresnål.

– Hvis han ikke havde været tilstede de seneste 10 år, så var klubben nok ikke eksisteret i dag. Alle i rummet ved, hvad du betyder for Knudsker.

Sådan fortalte DBU Bornholms formand Lars Albæk, da han onsdag aften fik fornøjelsen af at overrække lokalunionens æresnål til Brian Thorsen.

Brian Thorsen har siddet i bestyrelsen i Knudsker IF's fodboldafdeling i 20 år og er i dag formand. Han tager sig dog ikke kun af det organisatoriske arbejde i klubben. Han er ungdomstræner for U12-holdet og hjælper blandt andet også til i cafeteriet og vasker spillertøjet. Han er derfor blandt bestyrelsesmedlemmerne i DBU Bornholm kendt som "Mr. Knudsker".

– Det er altid rart, at der er nogle, der sætter pris på, at man har gjort noget godt, tænker jeg. Så det er selvfølgelig rart, selvom jeg ikke altid er så vild med opmærksomhed, fortæller hovedpersonen til Tidende.

Hvorfor bruger du så meget tid på det?

– Nu har jeg selv spillet fodbold, siden jeg var seks-syv år gammel, da jeg startede i Knudsker, og jeg spillede indtil, jeg var i slut 20'erne. Det har bare faldet mig naturligt, at man hjælper til og giver noget tilbage til den klub, som har givet noget til mig. At det så er blevet så meget, som det er, det ved jeg ikke hvorfor. Det er nok, fordi jeg er, som jeg er. Alle klubber har jo ildsjæle, som bruger mere tid end mange andre, og jeg er jo så nok en af dem.

Hvordan startede det frivillige arbejde?

– Da jeg begyndte at have lidt problemer med at spille selv på grund af skader, så blev jeg spurgt, om jeg ville være Knudsker IF's repræsentant i bestyrelsen for Rønne fB og hjælpe lidt til der og være seniortræner ved siden af. Og så begyndte jeg på den måde at vokse lidt ind i bestyrelsesarbejdet i Knudsker Fodbold.

Giver det dig mere energi at få sådan en udmærkelse, som en æresnål er?

– Det giver da selvfølgelig et lille boost, at man har lagt mærke til en, det gør det da. Men jeg synes jo også, at en formands opgave er at prøve at gøre sig selv mindre nødvendig ved at få mange andre til at løfte opgaver i klubben. Det er ikke altid nemt.

Hvordan ser situationen ud i Knudsker IF's fodboldafdeling?

– Den ser fornuftig ud. Vi har nogle enkelte huller i overgangene, men vi ser rimelig solide ud fra U12 og nedefter, så jeg synes fremtiden ser lys ud. Men konkurrencen er hård, det er den da med de tre klubber i Rønne. RIK ser rigtig stærke ud på ungdomsfronten, og det har den gjort i mange år.

Det er ikke kun æresnålen, Brian Thorsen fejrer i disse dage. Torsdag fyldte han nemlig 49 år.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT