Kåring: Danmarks bedste hest er fra Bornholm

Kåring: Danmarks bedste hest er fra Bornholm
Tre sejre i tre starter gjorde, at Dansk Hestevæddeløb kårede Cerosso/Mads Petersen til april måneds hest i Danmark. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk
NYHED | HARELØKKERNE | ABONNENT | 21. MAJ 2022 • 15:30
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED | HARELØKKERNE | ABONNENT
21. MAJ 2022 • 15:30

Cerrosso er blevet kåret som april måneds bedste hest i Danmark, og den er da også storfavorit til at vinde den femte sejr i træk, når der søndag afvikles travdag på Bornholms Brand Park.  

Intet kan tilsyneladende stoppe Cerosso. Ikke blot er Stald Staldbajers 8-årige vallak favorit til at vinde den sjette sejr i træk, når der søndag eftermiddag køres trav på Bornholms Brand Park. Tidligere på ugen blev Cerosso kåret som april måneds hest i Danmark af Dansk Hestevæddeløb.

Cerosso sluttede 2021-sæonen med en sejr, og med Mads Petersen i sulkyen er det indtil videre blevet til fire sejre i fire starter i denne sæson. Især sejren den 30. april var imponerende, idet Cerosso måtte tilbringe to omgange i andet spor, inden han overtog spidsen og siden forsvarede førstepladsen i en hård duel med Baltic Baunely/Tom Olsen.

Søndag synes konkurrencen mere overkommelig, selv om Cerosso har startspor syv i et løb på 1860 meter-distancen. De værste konkurrenter synes at være Herman K S/Frank Mikkelsen og Catja Mosebo/Claus Tranberg, som dog også starter i anden række bag startvognen. Catja Mosebo kommer med en frisk andenplads fra Lunden, hvor den blev kørt af eks-verdensmesteren Birger Jørgensen, men resultaterne på den bornholmske bane har ikke været imponerende.

I baneprogrammet tippes Cerosso som vinder foran Chardonnay/Johnny Jessen og Indus Dragon/John Gommans, men sidstnævnte har hidtil været en skuffelse i hænderne på ”de flyvende hollænder”, der derudover kun starter med Face Collection og Shelby Glide. Tvingens King og Lesia Boko får en pause og tager på tirsdag turen til Charlottenlund, hvor de begge skal køres af Birger Jørgensen.

Trods fraværet af heste som Capture og Jetset Onion
er det glædeligt med ni heste til start i 3. afdeling
af Bornholms Brands Golden League-serie

Syv bornholmske heste var i tirsdags i ilden på Jägersro-banen i Malmö, og ingen af dem er derfor at finde i søndagens program. Bemærkelsesværdigt er det også, at Stald Like for fjerde løbsdag i træk ikke stiller op på Bornholms Brand Park, ligesom et løb for banens ungheste er slettet på grund af for få tilmeldinger. Af samme årsag kommer der kun 66 heste til start i søndagens otte løb.

Trods fraværet af heste som Capture/Frank Mikkelsen og Jetset Onion/Kenn Christoffersen er det glædeligt med ni heste til start i 3. afdeling af Bornholms Brands Golden League-serie. Bornholmsmesteren Apollo Damgård/Niels Kr. Hansen og den tidligere derbyvinder Stand And Deliver/Mads Petersen ligger godt til i spor to og fire, men forrige gang fejlede Apollo Damgaard fælt allerede i startmomentet, og Stand And Deliver har i de sidste mange starter vist svaghedstegn i opløbet, når distancen er 2160 meter. Derfor er det løb, hvor der skal garderes bredt på V4- og V5-kuponerne. Vinderen af 2. afdeling, Carlos Milo/Søren Kjøller Jensen, er en god afslutter fra spor syv, og vinderen af forrige løbsdags Super Sprint, Diamondwind/Frank Mikkelsen, blev senest toer til Carlos Milo. Luringen er Asger Molar/Laura Pedersen, der er ude i sin kun anden start på Bornholm.

Bornholms Brands Ungdomsløb, hvor de fleste af kuskene sidder op bag fremmede heste, er der også ni heste til start. Micki Jørgensen kører Ella Lynghøj fra anden volte, men kan få problemer med Emily K, der i første volte har sin faste makker, Mads K. Mogensen, i sulkyen. Men først skal de to favoritter forbi fronthestene Born Solo/Michelle K. Høstrup og Frangus Hooligan/Michala Haagensen, der kan føre længe, hvis de kommer godt fra start.


Golden League 2022

Der tildeles point efter placering i de indledende løb efter følgende skala: 10-8-7-6-5 point til nr. 1-5, 3 point til øvrige heste, der fuldfører, og 1 point til heste, der diskvalificeres, distanceres eller opgiver.

Stillingen efter 2. afdeling:
Carlos Milo (2)                    17
Diamondwind (2)                11
Capture (1)                         10
Apollo Damgård (2)            9
Jetset Onion (1)                  8
Bonny Boy (2)                    8
Fortune Boko (2)                8
Shelby Glide (2)                 7
Stand And Deliver (2)         6
Asger Molar (1)                  6
Hazard Sund (1)                 3

 


Tidende tipper trav

  1. løb: 3. Gekko I – 2. Hashtag Shadow – 7. Hester Blåbjerg – Outs.: 1. Gangsters Paradise
  2. løb: 1. Fendi Draviet – 3. Wenson – 4. Strong Shadow – Outs.: 8. Shadow Tinghøj
  3. løb: 1. Nick Sisu – 8. Waterjet – 3. Amadillo C N – Outs.: 2. Bravo Sølvtop
  4. løb: 7. Cerosso – 5. Chardonnay – 6. Herman K S – Outs.: 1. Cahmir
  5. løb: 3. Emily K – 8. Ella Lynghøj – 2. Frangus Hooligan – Outs.: 9. Comet Elkær
  6. løb: 4. California Laser – 2. Brad Peak – 1. Blackbird S – Outs.: 6. Capana Østervang
  7. løb: 2. Apollo Damgård – 4. Stand And Deliver – 9. Diamondwind – Outs.: 7. Carlos Milo
  8. løb: 1. Our Vixi – 2. Expressstone – 6. Face Collection – Outs.: 8. Gullfoss

V5-forslag – 144 rækker
1. afdeling: 1-3-4-8 (2)
2. afdeling: 7. Cerosso (5)
3. afdeling: 2-3-8 (9)
4. afdeling: 1-2-4-6 (5)
5. afdeling: 2-4-9 (7)

V4-forslag – 240 rækker
1. afdeling: 2-3-8-9 (1)
2. afdeling: 1-2-4-5-6 (9))
3. afdeling: 2-4-7-9 (1)
4. afdeling: 1-3-6 (8)

Mads K. Mogensen kører Nick Sisu, der skal krydses af i V5-kuponens 1. afdeling. Foto: Torben Ager, travfotobornholm.dk