Hasle-træner: Programmet er næsten perfekt – med undtagelse af lokalbrag

Hasle-træner: Programmet er næsten perfekt – med undtagelse af lokalbrag
Mathias Øland Jensen har forlænget sin aftale med Hasle IF. Han oplever en stor, lokal opbakning til det overraskende oprykkerhold, som har valgt at tage imod udfordringen i Københavnsserien. Rønnedrengen, der i mange år stod i spidsen for Rønne fB, flytter i øvrigt selv snart til Hasle. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 27. JUL 2022 • 17:38
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
27. JUL 2022 • 17:38

14 nye spillere har de seneste dage trænet med i Hasle IF, der 20. august spiller første kamp i Københavnsserien.

Hasle IF skal i den kommende sæson prøve kræfter med Københavnsserien. Første opgør i rækken for sidste sæsons vindere af Bornholmsserien bliver på hjemmebane imod Union lørdag den 20. august.

Allerede fire dage senere kommer årets første lokalbrag på udebane hos NB Bornholm.

– Programmet er næsten perfekt, men Nexø-kampen kunne jeg godt have tænkt mig at spille en måned senere, siger træner Mathias Øland Jensen.

– Ellers er det to nedrykkere og holdet, der lå nummer tre sidste år, vi starter imod. Det er rigtig godt, at vi starter mod nogle hold, man ikke kan forvente at få point mod alligevel.

Oprykkerklubben indledte træningen efter sommerpausen i sidste uge – og der har været 14 nye ansigter til stede indtil videre, fortæller træneren. Blot to spillere fra sidste sæsons trup har meddelt, at de ikke vil øge træningsmængden og derfor fortsætter på andetholdet i Bornholmsserien.

– Jeg ved ikke, hvor vi ender henne, men vi har haft mange til træning, som ikke spillede her sidste år. Der er forholdsvist stor udskiftning, fortæller succestræneren, der tidligere har stået i spidsen for Rønne fB gennem mange år.

Flere med RIK-fortid

Blandt de nye navne er to af hans tidligere stamspillere fra Rønne-holdet, der var en overbygning af RIK, Viking og Knudsker IF. Målslugeren Chriss Jacobsen og midterforsvareren Edonis Emini er begge vendt tilbage til en bornholmsk klub efter en tid i københavnske klubber.

Forleden afslørede Hasle IF på klubbens facebookside, at teenagerne Malthe Pedersen og Sebastian Lund, begge tidligere RIK, har sluttet sig til KS-truppen. Malthe Pedersen har senest været på efterskole og dækker alle pladser i bagkæden, mens Sebastian Lund, der også har spillet ungdomsfodbold i Hvidovre, dækker back- og kantpladserne.

Med så mange nye folk i truppen og et stort niveauspring sigter cheftræneren ikke efter toppen af tabellen. Forhåbningen er overlevelse, og det kan blive vanskeligt nok, da rækken ifølge Mathias Øland Jensen bliver særdeles stærk.

– Vores klare målsætning er, at vi skal finde tre hold, vi er bedre end. Men det er også den eneste målsætning, vi har. Vi er lidt kede af, at vi rykker op et år, hvor Københavnsserien bliver historisk god, siger han.

Københavnsserien (landets sjettehøjeste niveau efter Superligaen, 1., 2. og 3. division samt Danmarksserien) består kun af top- og midterhold fra sidste sæson. Nummer 2-8, heriblandt NB Bornholm, er forblevet i rækken. Derudover er der tre nedrykkere fra Danmarksserien (B1903, Union og Skovshoved IF) og fire oprykkere – foruden Hasle IF er det B.1960, Nørrebro FF og Frems andethold.