Hal bygget om: En verdensmester værdigt

Hal bygget om: En verdensmester værdigt
Et fjedrende og stabilt underlag sikrer hestene de optimale forhold forhold i den nyrenoverede Nexø Ridehal. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | NEXØ | ABONNENT | 15. NOV 2021 • 11:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | NEXØ | ABONNENT
15. NOV 2021 • 11:30

Med hjælp fra lokale fonde er det lykkedes at renovere Nexø Ridehal.


Det er en glædens stund, når Nexø Ridehal mandag eftermiddag markerer, at en gennemgribende renovering af hallen er gennemført. Formand Ole Kofoed-Dam fra den bornholmske afdeling af Dansk Rideforbund indvier den nye udgave af hallen, der har fået samme bund, som bruges til verdensmesterskabet i 2022.

– Underlaget i en ridehal betyder meget for såvel heste som ryttere. For hestene er det således vigtigt, at underlaget er fjedrende og stabilt, idet hestene dermed får de optimale forhold for såvel dressur som spring, ligesom ikke mindst at risikoen for skader nedsættes med en professionel bund, fortæller Trine Richter fra Nexø Ridehal i en pressemeddelelse.

Renoveringsprojektet er primært finansieret med støtte fra lokale fonde, mens en privat långiver har hjulpet rideklubben med et rentefrit lån til den resterende del af finansieringen.

– Det er fantastisk for Bornholm, at vi har sådanne fonde, som medvirker til at udvikle Bornholm og i dette tilfælde giver mulighed for, at Bornholms mange dygtige ryttere kan blive endnu bedre, siger Trine Richter.

Ifølge pressemeddelelsen oplever den bornholmske ridesport en stor tilgang af unge ryttere i disse år, og chancen for at fastholde dem og tiltrække endnu flere er større, hvis de de har mulighed for at træne og konkurrere i gode fysiske rammer, mener Trine Richter og sender en tak til Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Brand Amba samt Brdr. E., S. & A. Larsens Legat.

– Uden fondenes hjælp havde renoveringen ikke været mulig, fortæller hun.

Nexø Rideklub blev stiftet i 1970, og i 1980 blev den nuværende ridehal etableret. Rideklubben håber, at den med renoveringen har sikret ridehallen for en årrække.