Graham vinder VM

Graham vinder VM
Graham Cain fra Aakirkeby er blevet verdensmester. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | PRAG | ABONNENT | 25. NOV 2021 • 18:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | PRAG | ABONNENT
25. NOV 2021 • 18:30

Graham Cain fra Aakirkeby har i weekenden været i Prag for at deltage i VM i 65+ racketlon doubles, og her blev det til en guldmedalje sammen med makkeren Steen Hesselbjerg fra Lynge.


I finalen mødte Graham Cain og Steen Hesselbjerg det britisk-schweiziske par Julian Clapp fra England og Graham

King fra Schweiz, og danskerne vandt kampen med cifrene 11-21 (bordtennis), 21-14

(badminton), 21-18 (squash), 21-8 (tennis) og sikrede dermed guldmedaljen.

Inden kampen havde danskerne forventet at vinde badminton og tennis og at tabe bordtennis og squash. En måned tidligere i singles VM havde Graham Cain nemlig tabt til Julian Clapp i kvartfinalen, mens Steen tabte til Graham King.

– Så vores præstation i squash var afgørende for vores doublekamp, siger Graham Cain til Tidende.

Denmark var kun repræsenteret med 10 spillere, men med stor succes :

Stine Jacobsen vandt guld i Damedouble Elite sammen med Zuzanna Severinova, Tjekkiet. Stine også vandt guld i 40+. Søren Smit og Anders Fyrst vandt guld i Herredouble 40+, mens Thomas Østenfeld Larsen og Jacob Steinmetz (bror til Jesper Steinmetz, tv-journalist) vandt guld i 50+. Morten Jaksland og Christine Seehofer, Østrig, vandt guld i Mixed Elite, mens Jesper Schou Nielsen og Nils-Ole Andersen vandt sølv i 60+.

Bornholmeren Jesper Ratzer, som er mangedobbelt VM-guldvinder, valgte ikke at tilmelde sig.


Hvad er racketlon?

Racketlon består af de fire ketcheridrætsgrene bordtennis, badminton, squash og tennis. I alle fire discipliner spilles der ét sæt til 21 point, men det er sjældent, at den afsluttende tenniskamp spilles helt til ende.

Hvis den ene af spillerne er så langt foran, at han ikke længere kan indhentes i det samlede pointregnskab, afbrydes spillet, når der ikke længere er mere at spille om.