Fjerdeplads til Niels Kr. Hansen

Fjerdeplads til Niels Kr. Hansen
Niels Kr. Hansen blev en stor oplevelse rigere, da han besatte fjerdepladsen i et løb for Amatøreliten på Solvalla-banen i Stockholm. Foto: Torben Ager
NOTITS | ABONNENT | 26. MAJ 2024 • 19:55
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
26. MAJ 2024 • 19:55

Vestermarie-kusken reddede lidt af den danske ære på Solvalla-banen i Stockholm.

Den 64-årige Vestermarie-kusk Niels Kr. Hansen reddede lidt af den danske ære på Elitloppet-dagen på Solvalla-banen i Stockholm, da han i det afsluttende løb for amatørkuske fra Sverige, Danmark, Norge og Finland besatte fjerdepladsen og tjente 25.000 skr. med hesten Jazzlyne Exclusive.

Niels Kr. Hansen havde startspor to, men valgte fra start at lægge sig i ryg på en af løbets favoritter, The Lion med svenske Niclas Benzon i sulkyen. Her blev han liggende ind i opløbet, hvor han trak ud i banen med Jazzlyne Exclusive. Det lignede længe en tredjeplads, men på målstregen blev han slået med en halv meter af en bagfra kommende konkurrent.

Løbet blev vundet af The Lion, der kunne hæve førstepræmien på 150.000 skr.

For Skive-bornholmeren Thomas Lind-Holm blev Elitloppet-weekenden en stor skuffelse, da Hustle Rain/Mats E. Djuse, senest vinder af Copenhagen Cup på Lunden, blev ramt af en konkurrent, endte i galop og blev noteret for et ”opgav” i det ene af kvalifikationsløbene til den store finale i Elitloppet.

Meget bedre gik det ikke for Vibe Haastrup og Mikkel Stub-opdrættede Harper, kørt af Aarhus-kusken Michael Lønborg, der heller ikke formåede at gennemføre lørdagens 5. løb i den svenske hovedstad.