Jens-Erik Larsen (fotos)
| ABONNENT
10. APR 2021 • 20:06

FODBOLD

RIK spillede lørdag eftermiddag første turneringskamp i foråret mod PI Fodbold, der er en klub fra Valby, men hvor hovedparten af spillerne kommer fra Bornholm.

Der var derfor udsigt til både et decideret bornholmerbrag på kunstgræsbanen i Rønne, men også til et bundbrag, for RIK og PI Fodbold roder begge rundt nede i bunden af Københavnsserien efter et miserabelt efterår for begge mandskaber.

Blot syv point havde holdene hver skrabet sammen inden dagens kamp, hvilket placerede holdene på en delt næstsidsteplads. Derfor var kampen meget vigtig, hvis man skulle fastholde troen på, at man kan klare overlevelse i rækken.

RIK havde dog ikke den bedste optakt til kampen, for Henrik Jacobsen meddelte torsdag aften, at han måtte stoppe som holdets cheftræner, da han havde fået et nyt job, som ikke efterlader tid til at stå for alle træningerne og kampene. Derfor var det i stedet Nicklas Pedersen og Kim Christensen, som stod med tøjlerne til dagens opgør mod PI Fodbold.

Fatale fejl

De nye trænere kunne se et RIK-hold, som kom rigtig godt fra start, da anfører Nicolai Olsen allerede efter to minutter får en stikning i dybden og skyder på stolpen. Lovende takter af hjemmeholdet, som umiddelbart ikke virker mærket af udskiftningen på trænerposten.

Men så går det desværre allerede galt for hjemmeholdet fire minutter senere, da midterforsvaren Peter Feldfoss i en ellers ufarlig situation, laver en Jesper Olsen-lignende aflevering på tværs af banen lige uden for feltet, som ryger direkte til PI Fodbolds nummer 10, Svend Iversen, som let kan skyde bolden i mål til 0-1.

I minutterne efter giver RIK ikke op trods den dumme fejl og får da også spillet til at flyde bedre og nærmer sig stille og roligt modstandernes mål. Men så sker der endnu en fatal fejl – og igen er det RIK's nummer fem, som indtager skurkerollen.

I det 20. minut forsøger Peter Feldfoss nemlig at cleare bolden ud af feltet, men det mistimer han fuldstændig, og så ryger bolden igen direkte over til en PI-spiller, denne gang Oliver Toldsted Marker, som kun et par meter væk fra målet nemt kan sparke bolden i kassen til 0-2.

Gæsternes målmand mente, at han ramte bolden i en duel med RIK's Nicolai Olsen, men dommeren så det anderledes, og derfor blev der dømt straffespark til hjemmeholdet.

Straffespark giver spænding

Og så ser det ellers ud til, at RIK smider håndklædet i ringen, for bare to minutter senere bliver det også 0-3, da Oliver Toldsted Marker bliver dobbelt målscorer. PI-angriberen dribler forbi en RIK'er i feltet, og med venstrebenet lægger han bolden over i højre side af målet.

Så burde den kamp være afgjort, men det bliver der alligevel lidt tvivl om før pausen. I det 39. minut scorer Nicolai Olsen nemlig på et straffespark, som blev begået mod ham selv af gæsternes målmand, som fik et gult kort for at komme for sent i en tackling. 1-3 og PI med en mand i undertal i ti minutter – kunne kampen måske alligevel blive spændende?

Der bliver ikke scoret mere inden pausen, og dermed får RIK ikke udnyttet overtalssituationen. Gejsten er der dog fortsat, da anden halvleg går i gang, men troen på et comeback i kampen forsvinder fuldstændig, da Emil Pedersen i det 48. minut er uheldig med at score selvmål, og dermed står det 1-4.

Det er da også kun PI Fodbold, som formår at score igen efterfølgende. Det sker i det 79. minut, da Kion Funk lukker kampen til slutresultatet 1-5 til gæsterne.

RIK formåede ikke at score mod PI Fodbold i frit spil. Kun på straffe kom bolden over stregen.

Bundgyser igen næste lørdag

Dermed fik eksilbornholmerne tre tiltrængte point, som fører holdet en smule væk fra bunden i Københavnsserien. PI Fodbold har således nu ti point og er i skrivende stund placeret på en 12. plads ud af rækkens 15 hold.

Til gengæld roder RIK fortsat rundt i bunden på næstsidstepladsen. RIK kan dog glæde sig over, at holdet kun har spillet 17 kampe, mens PI Fodbold har spillet 20.

I næste spillerunde møder RIK Fremad Amager, der er tredjesidst i rækken med ni point i 17 kampe. Kampen spilles lørdag den 17. april klokken 15.30 i Sundby Idrætspark.