DM-skuffelse: Cort kom ud af busken for sent

DM-skuffelse: Cort kom ud af busken for sent
Magnus Cort blev nummer to ved DM i enkeltstart i torsdags. I søndagens landevejsløb var han længere fra sejren. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
NYHED | 26. JUN 2022 • 17:29
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED
26. JUN 2022 • 17:29

DM-løbet i Aalborg blev ikke nogen bornholmsk succes. Alexander Kamp er ny danmarksmester.

Hverken Magnus Cort (EF-Education-Easypost) eller rytterne fra BHS-PL Beton Bornholm sad med allerforrest, da afgørelsen på DM i landevejsløb faldt i silende regn på kuperede veje i Aalborg.

Da feltet blev splittet på tredjesidste omgang, tabte Magnus Cort afstand til andre favoritter som Mads Pedersen og Mikkel Honoré. Bornholmeren kæmpede indtil de sidste kilometer, men kom aldrig i nærheden af medaljerne.

– Cort kom nok til kort. Det var for sent, han kom ud af busken, sagde kommentator Rolf Sørensen på TV2, mens den bornholmske rytter med ti kilometer igen sled for at lukke hullet på egen hånd.

Alexander Kamp (Trek), som havde været i udbrud med fem andre siden løbets begyndelse, vandt danmarksmesterskabet efter flot solokørsel. Han kan det kommende år iklæde sig dannebrogstrøjen – for anden gang i karrieren.

Den nærmeste forfølger til Kamp, Julius Johansen, blev ramt af en punktering fire kilometer fra mål, og i stedet for skulle en forfølgergruppe kæmpe om sølvmedaljen. Mads Pedersen blev nummer to efter en spurt med Mikkel Honoré.

Magnus Cort endte på 12.-pladsen, 1:08 minutter efter sejrherren. I modsætning til mange af de øvrige favoritter havde Cort ingen holdkammerater med i løbet, eftersom Michael Valgren kom alvorligt til skade for få uger siden og ikke kunne deltage. På egen hånd var betingelserne på forhånd vanskelige for den bornholmske rytter.

Bedste mand fra BHS-PL Beton Bornholm blev Frederik Irgens Jensen på 18.-pladsen. Emil Toudal, der ligesom Magnus Cort er opvokset i Rønne, gennemførte ikke løbet.