De løber torsdag aften: Tilmeldingen er 'imponerende'

De løber torsdag aften: Tilmeldingen er 'imponerende'
Nogle af deltagerne vælger at løbe firmastafetten i deres arbejdstøj. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | 6. JUN 2024 • 11:27
Jesper Gynther
Journalist
NYHED
6. JUN 2024 • 11:27

Man skal 10 år tilbage for at finde et større deltagerantal i firmastafetten end i år.

Lysten til at løbe og hygge sig med sine kolleger er stor på Bornholm. I hvert fald hvis man ser på tilmeldingen til den årlige firmastafet, som finder sted i aften klokken 18.30 med start og mål på Rønne Stadion Nord.

Der er i skrivende stund tilmeldt 204 tremandshold, så 612 bornholmere er klar til at snøre løbeskoene og give den gas på den tre kilometer lange rute.

– Jeg har tjekket, og det har kun én gang de sidste 14 år været højere oppe end 204 hold. Det var i 2014, fortæller arrangør Claus Clausen fra Viking Atletik.

Sidste år var der tilmeldt 186 hold, så der er tale om en deltagerfremgang på omtrent 10 procent. Og det er stadig muligt at tilmelde et hold helt frem til klokken 18, så måske ender deltagerantallet med at blive endnu større.

Firmastafetten er i udgangspunktet kun for personer, som er på arbejdsmarkedet, og det gør det endnu mere imponerende, at deltagerantallet er så stort, mener Claus Clausen.

– Det er imponerende at tromle 600 sammen, når man ikke har pensionistsegmentet med. Og så er det jo også sjældent, at vi har et løb, hvor det kun er bornholmere, som er med, siger han og fortæller, at til eksempelvis Etape Bornholm er 80 procent af deltagerne ovrefra.

Ligesom minigolf eller bowling

Selve firmastafetten kommer til at foregå, som den plejer, for tankegangen er, at man skal ikke reparere på noget, som ikke er i stykker.

– Konceptet er, som det plejer at være. Vi skaber rammerne, og så er det deltagerne selv, der skaber indholdet, siger Claus Clausen, som peger på, at firmastafetten ikke kun handler om at løbe. Det handler lige så meget om at hygge sig sammen med sine kollegaer.

– Det er en aften med motion, men det er det sociale, som er i højsædet. Man skal se på det som et firmaarrangement, hvor man laver noget socialt sammen uden for arbejdsstedet, ligesom når nogle spiller minigolf eller bowling sammen. Og så er det bare løb her, fortæller han og oplyser, at rigtig mange virksomheder medbringer mad eller lydanlæg, og så hygger kollegerne sig på stadion, når de er kommet i mål.