Danmarksmester fra Nexø prøver at genvinde international turnering

Danmarksmester fra Nexø prøver at genvinde international turnering
73-årige Christian Hansen fra Nexø Badmintonklub vandt to guldmedaljer ved DM og skal nu spille All England Seniors. Eget foto
NOTITS | 3. APR 2024 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
3. APR 2024 • 15:30

Christian Hansen fra Nexø Badmintonklub stiller op i All England Seniors.

Mange vil nok mene, at badmintonturneringen All England er slut for i år. Søndag den 17. marts blev der spillet finaler i alle fem rækker, og turneringen blev ikke nogen succes for Bornholm, da Mathias Christiansen røg ud i ottendedelsfinalen sammen med sin makker Alexandra Bøje.

Men der er nye muligheder, når All England Seniors løber af stablen den 12.-14. april, hvor der også er deltagelse fra Bornholm i mixed double. Det er Christian Hansen fra Nexø Badmintonklub, som stiller op, og han er seedet til at nå semifinalen, fortæller Helle Mogensen fra klubben.

73-årige Christian Hansen spillede sig i marts til guld i både mixed- og herredouble ved DM for senior+ i Silkeborg, og i England stiller han op i 70+-rækken.

Helle Mogensen fortæller, at Christian Hansen siden 2008 har vundet All England for senior+ otte gange; tre gange i herresingle, tre gange i herredouble og to gange i mixed double. I 2016 blev han europamester og i 2021 verdensmester i mixdouble.

Dengang repræsenterede Christian Hansen dog ikke Nexø Badmintonklub, hvor han er medlem på andet år, for det er forholdsvis nyt, at han er deltidsbornholmer.

– Christian er til stor inspiration for os alle i klubben, både ungdomsspillere og seniorer, og vi er superglade for, at han valgte netop vores klub at spille i, da Bornholm blev valgt til, siger Helle Mogensen i en pressemeddelelse.