Cort igen-igen i udbrud på lang og tempofyldt etape

Cort igen-igen i udbrud på lang og tempofyldt etape
Magnus Cort har været i udbrud stort set hele Touren. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
NOTITS | 7. JUL 2022 • 17:35
Af:
Ritzau/Jesper Gynther
NOTITS
7. JUL 2022 • 17:35

Torsdag blev 6. etape af Tour de France kørt, og den blev indledt med et ti-mand-stort udbrud med deltagelse af bornholmske Magnus Cort (EF).

Udbruddet blev dog hentet, men Cort kan glæde sig over, at han fortsat er indehaver af den prikkede bjergtrøje.

Den 219,7 kilometer lange etape - Tourens længste i år - fra Binche til Longwy foregik i et opskruet tempo med en gennemsnitsfart på 49 kilometer i timen. Etapen blev præget af flere udbrud med dansk deltagelse, men med 11 kilometer tilbage var hele feltet samlet.

Der blev dog straks angrebet på den kuperede afslutning med flere mindre stigninger, inden sidste års vinder af Tour de France, Tadej Pogacar (UAE Emirates), satte konkurrenter til vægs på de sidste 500 stejle meter og vandt etapen.

Den 23-årige slovener overtog samtidig den samlede føring i det franske etapeløb.

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) kom også fint igennem strabadserne og avancerer til en samlet tredjeplads i klassementet med 31 sekunder op til Pogacar.

Landsmanden Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech), der undervejs på etapen var i udbrud, sad også godt med, og den 37-årige veteran er nu på 14.-pladsen med et minut og 16 sekunder op til den førende slovener.

Den hidtil førende rytter i klassementet, Wout van Aert (Jumbo-Visma), kom ikke med de forreste ryttere hjem, og derfor måtte belgieren vinke farvel til den gule førertrøje.