Cort fulgte taktikken og blev nummer 35 efter anonymt VM-løb

NOTITS | AUSTRALIEN | 25. SEP 2022 • 09:05
Jakob Nørmark
Journalist
NOTITS | AUSTRALIEN
25. SEP 2022 • 09:05

Magnus Cort blev nummer 35 og tredjebedste dansker ved verdensmesterskabet i landevejsløb, der søndag nat og morgen dansk tid blev kørt i Wollongong på den australske østkyst. 

Et stort udbrud med den senere verdensmester Remco Evenepoel kom langt de fleste af favoritterne i forkøbet, og den bornholmske cykelrytter blev siddende i feltet løbet igennem.

Taktikken var at gemme Magnus Cort til en eventuel spurt, forklarede den bornholmske rytter, efter han havde krydset målstregen.

– Det var egentlig en del af planen. Så bliver det hurtigt en tom følelse, når man ikke kommer med i finalen, siger Magnus Cort, der i interviewet med TV2 Sport funderede over, om det havde været bedre at ligge i en af de talrige udbrydergrupper, der prægede løbet.

Michael Mørkøvs rolle var at hjælpe Magnus Cort, hvis løbet endte med en spurt.

– Vi ved jo, at Magnus er hurtig, hvis han kommer ind i en spurt, og det var den taktik, vi kørte efter i dag, fortæller Michael Mørkøv til TV2 Sport.

Magnus Cort vandt spurten i sin gruppe, viser den foreløbige resultatliste. Han krydsede stregen 40 sekunder efter favoritfeltet, der kæmpede sølv og bronze – og tre minutter efter Remco Evenepoel, der var helt suveræn og kørte alene på de sidste to omgange af løbet.

Den unge belgier sejrede med over to minutters forspring. I denne sæson har Evenepoel vundet både monumentet Liège-Bastogne-Liège og Vuelta a España.

Eneste dansker i udbruddet på de sidste omgange var Mattias Skjelmose Jensen, som derfor kunne kæmpe med om medaljerne. Men i det taktiske spil på den sidste kilometer blev hans gruppe indhentet. Sølvmedaljen gik til Postnord Danmark Rundt-vinderen Christophe Laporte (Frankrig), mens australske Michael Matthews løb med bronzen.