Corona: Her er de nye retningslinjer for idrætslivet
Myndighederne opfordrer til, at foreninger holder pause med indendørs aktiviteter fra søndag den 19. december indtil 5. januar 2022. DGI tilslutter sig opfordringen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

NYHED | DANMARK
18. DEC 2021 • 15:02
Jesper Gynther
Journalist

Corona: Her er de nye retningslinjer for idrætslivet

Myndighederne opfordrer nu til, at man ikke deltager i indendørs foreningsaktiviteter, herunder idrætsaktiviteter i juleferien. DGI Bornholm bakker op om opfordringen.


Kulturministeriet opfordrer til, at man ikke deltager i indendørs foreningsaktiviteter, herunder idrætsaktiviteter, i juleferien. Opfordringen gælder fra søndag den 19. december indtil 5. januar 2022, hvor grundskolerne genåbner.

DGI bakker op om opfordringen, oplyser idrætsorganisationen i en pressemeddelelse. 

– Det er en opfordring, vi tager alvorligt, og som vi bakker op om. Det betyder, at idrætsforeningerne bør holde pause med alle indendørs aktiviteter indtil 5. januar, siger DGI's formand Charlotte Bach Thomassen. 

Også lokalformanden for DGI Bornholm, Ole Dreyer, bakker op om opfordringen.

– Det er selvfølgelig en kedelig situation, men vi bakker op om opfordringen, for vi er jo alle sammen nødt til at bidrage til, at smitten bliver mindre i samfundet, fortæller han til Tidende.

DGI aflyser også egne indendørs aktiviteter i løbet af juleferien. 

En ny situation 

Opfordringen kommer på baggrund af hastigt stigende smitte med den nye omikronvariant.

I efteråret var der ellers lave smittetal med coronavirus, men fra 12. november 2021 kom der igen en række generelle corona-restriktioner i Danmark. Aktiviteterne i idrætsforeningerne kunne dog fortsætte som de plejede, for hverken indendørs eller udendørs idræt blev berørt af de nye restriktioner.

På det tidspunkt opfordrede DGI idrætsforeninger til fortsat at holde gang i alle idrætsaktiviteter. Omvendt havde DGI forståelse for, at foreninger i lokalområder med høj smitte midlertidigt valgte at lukke ned for aktiviteterne. 

Men fra 19. december er der en ny situation med en opfordring til ikke at deltage i indendørs idrætsaktiviteter frem til 5. januar. 


Myndighedskrav og restriktioner

 • Idrætsarrangementer med betalende tilskuere skal holdes lukket
 • Der er krav om, at alle over 12 år bærer mundbind eller visir, når de opholder sig på en idrætsfacilitet som idrætshaller, træningscentre og svømmehaller. Dette gælder frem til den 17. januar. De endelige retningslinjer er ikke udarbejdet, men DIF og DGI antager, at der kommer til at gælde de samme retningslinjer som sidst, da der var krav om brug af mundbind, hvor udøvere, instruktører mv. var undtaget.

 


Udendørs idræt

Udendørs idræt kan afvikles som planlagt. Der er således ingen opfordringer til at sætte udendørs idræt på pause. I områder med høj smitte opfordrer Kulturministeriet dog fortsat idrætsforeninger til at følge en række anbefalinger:

Se på coronasmitte.dk, hvad der gælder, hvor du bor. Det vil sige, om du skal følge de generelle råd og regler eller anbefalingerne om smitteforebyggelse 

 • Klæd om hjemmefra
  I det omfang, det er muligt, opfordres alle børn og unge til at møde op omklædte. 
 • Bed forældrene aflevere deres børn udendørs
  Er det muligt, så bed forældrene om at aflevere og hente deres børn uden for hallen.
 • Hold afstand
  Mind forældre og andre voksne om at holde afstand, hvor det er muligt. Afstandsanbefalingen gælder ikke mellem udøvere, trænere samt mellem forældre og børn ved børn-voksenaktiviteter mv.
 • Opdel aktiviteterne i mindre grupper
  Kan aktiviteterne på en naturlig måde planlægges inden for mindre og faste grupper/hold, anbefales dette.

Desuden anbefales det, at sociale aktiviteter begrænses. Flere nyheder