Bornholmerholdet er udtaget til årets PostNord Danmark Rundt

Bornholmerholdet er udtaget til årets PostNord Danmark Rundt
Cykelholdets biler foran GSH i Rønne. Til august skal bilerne rundt i Danmark, når PostNord Danmark Rundt afvikles. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 3. MAR 2021 • 15:00
Jesper Gynther
Journalist

3. MAR 2021 • 15:00

CYKLING

BHS-PL Beton Bornholm har endnu engang fået lov til at deltage i PostNord Danmark Rundt, som i år afvikles fra den 10. til den 14. august. Det oplyste arrangørerne, da der onsdag eftermiddag blev afviklet et onlineevent, hvor dette års rute og hold blev afsløret. 

I alt er der 20 hold, som kommer til at deltage i løbet, og her var der hos arrangørerne ikke tvivl om, at der også skulle være plads til det bornholmske cykelhold.

Det blev således fortalt, at udtagelsen af BHS-PL Beton Bornholm og tre andre danske continentalhold 'gav lidt sig selv, da holdene er en del af grundstammen i talentudviklingen af dansk cykelsport'.

Mulighed for bornholmsk sejr på Frederiksberg

Martin Toft Madsen fra BHS-PL Beton Bornholm blev i øvrigt interviewet via videoopkald, og han udtrykte stor begejstring for, at 2021-udgaven af PostNord Danmark Rundt bliver sluttet af med en enkeltstart på Frederiksberg.

Det er første gang, at løbet slutter med en enkelstart, så måske der er mulighed for at skrive historie for Martin Toft Madsen, der selv er enkeltstartsspecialist.

– Det bliver helt sikkert sjovt, især for os som bor i København, for det kommer vel ikke meget nærmere en hjemmebane for mig, sagde Martin Toft Madsen.

– Og jeg håber da i hvert fald, at der vil være en masse tilskuere, som der normalt plejer at være på Frederiksberg, så man kommer til at opleve stemningen. Enkeltstarten ligger jo normalt længere ude på landet, så det bliver da super sjovt at køre i gaderne, som man normalt kun kører på med sin bycykel, fortalte han.

Magnus Cort kan blive udtaget

Af de 20 udtagne hold er fem af holdene continentalhold, otte er proteamshold, mens seks er worldtourhold. Derudover er det danske landshold også udtaget. Mulige ryttere i løbet er således blandt andet bornholmeren Magnus Cort, som kan blive udtaget for landsholdet, og den tidligere verdensmester Mads Pedersen, som stiller op for worldtourholdet Team Trek Segafredo.

Holdenes trup til PostNord Danmark Rundt 2021 bliver først endeligt udtaget senere på sæsonen. Her er der i øvrigt for flere af holdene et puslespil, der skal gå op, da Polen Rundt og Vuelta a España afvikles samtidigt som det danske løb.

Desuden finder PostNord Danmark Rundt sted ganske få dage efter, at der bliver kørt cykelløb ved OL i Tokyo, så august tegner til at blive en måned med masser af cykelløb.


Etaperne i PostNord Danmark Rundt 2021

Første etape er 175 kilometer lang og går langs den vindblæste vestkyst fra Struer til Esbjerg.

En stor del af anden etape foregår tæt på den dansk-tyske grænse, og de 183 kilometer har sin start i Ribe og slutter i Sønderborg, hvor Tour de France i øvrigt kommer forbi i 2022.

Tredje etape er kongeetapen, hvor favoritterne skal krydse klinger. Etapen er 219 kilometer lang og går fra Tønder, som får debut i Post Nord Danmark Rundt, og slutter i Vejle på den legendariske bakke på Kiddesvej. 

Fjerde etape har sin start i Holbæk og slutter i Kalundborg. Etapen er 190 kilometer lang, og undervejs bliver der mulighed for rytterne til at få et godt indblik i målbyen Kalundborg, da der i byen skal gennemføres en rundstrækning seks gange.

Femte etape slutter som sædvanligt på Frederiksberg. Og faktisk er hele femte etape på Frederiksberg, da byen er både start og målby. Etapen er kun 10,8 kilometer lang, og det skyldes, at den bliver kørt som en enkeltstart. Det er første gang, at løbet bliver afsluttet med en enkeltstart.