Alex: Målet er en top 10-plads ved DM på 5000 m

Alex: Målet er en top 10-plads ved DM på 5000 m
Alex Mogensen satser på 5000 meter-distancen på bane i den kommende sæson. Foto: Kjeld Lundbæk
NOTITS | ABONNENT | 8. FEB 2024 • 05:30
Kjeld Lundbæk
Journalist
NOTITS | ABONNENT
8. FEB 2024 • 05:30

SÅN-løberen Alex Mogensen har haft stort udbytte af at træne på Østerbro Stadion.

29-årige Alex Mogensen har i årevis vundet alt, hvad der hedder lange løb på Bornholm, både på bane, på landevej og crossløbene i de bornholmske skove.

Søndag formiddag blev det til endnu et sikkert mesterskab i lang cross i Nordskoven uden for Rønne. Distancen på 8,4 kilometer blev tilbagelagt i tiden 27,47 min.

– Det var god træning forud for forårets løb. Mit vigtigste mål i dag var at løbe anden omgang hurtige end første omgang, og det lykkedes fint, lød det efter målgangen fra den seje SÅN-løber.

Hvor han som 25-årig drømte om at komme med til de nordiske mesterskaber - ja, måske også europamesterskaberne i cross, har Alex Mogensen nu valgt at satse udelukkende på de lange baneløb.

I flere år var det 3000 meter-distancen, det gjaldt, men i den kommende sæson er det 5000 meter-distancen, der får størst opmærksomhed.

– Jeg vil stadig løbe nogle 3000 meter-løb, men det store mål for den kommende banesæson er en top 10-placering ved DM på 5000 meter, der løbes på Hvidovre Stadion i juni måned, fortæller Alex Mogensen.

Sidste år besatte SÅN-løberen lige nøjagtig tiendepladsen i tiden 15.02,93 min. ved DM på Skovdalen Stadion i Aalborg. Den personlige rekord lyder på 14.53,77 min. og blev sat på Østerbro Stadion i 2022.

Bliver du aldrig træt af den megen træning, hvor du løber helt alene?

– Jeg er begyndt at træne mere udenøs - hos Sparta på Østerbro i København. Det betyder selvfølgelig en del mere rejseri, men den træning har givet mig meget.

– Nu er det 5000 meteren, det gælder, og så vil jeg om nogle år, når jeg er blevet lidt stærkere, gå op og satse på 10.000 meter-distancen, fortæller Alex Mogensen.

Du har altså ingen planer om at stoppe foreløbig?

– Nej, jeg er jo kun 29 år, og på de her distancer kan man løbe helt, til man fylder 40. Se bare på Anna Holm (36 år, red.), som nu satser på et comeback på maratondistancen. Det er aldrig for sent at sætte sig nye mål, fortæller Bornholms førende langdistanceløber.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT