66 heste klar til sæsonstart: Her er de bedste tips

66 heste klar til sæsonstart: Her er de bedste tips
Cerosso/Mads Petersen skal prøve kræfter med staldkammeraten Catch Me Will/Niels Kr. Hansen i 4. løb. Foto: Torben Ager
NYHED | ABONNENT | 9. APR 2023 • 15:30
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED | ABONNENT
9. APR 2023 • 15:30

Tilbagevendte Capture forsvarer sidste års sejr i Revisorfirmaet Dunk Pedersens Åbningsløb på Bornholms Brand Park

Syv løb med 66 heste er, hvad der bydes på, når 2024-sæsonen 2. påskedag indledes på Bornholms Brand Park. Dertil kommer to ponyløb med 15 deltagere.

Hovedbegivenheden er naturligvis Revisorfirmaet Dunk Pedersens Åbningsløb, hvor otte af banens absolut bedste heste skal prøve kræfter for første gang i denne sæson. Bonny Boy startede i et montéløb på Jägersro-banen i Malmö for en måned siden, men for de øvrige bornholmerheste er der tale om den første start efter et halvt års pause.

Sidste års mest vindende hest, bornholmsmesteren Capture, der løb næsten 90.000 kroner ind til Stald Bornholm.nu, blev kørt tidligt på stald på grund af en knæskade og har derfor heller ikke indledt 23-sæsonen på de svenske baner, hvor hovedparten af sidste års præmiekroner blev tjent. Spændende bliver det derfor, om Capture uden løb i kroppen kan gentage sidste års sejr i Åbningsløbet. Forudsætningerne er gode fra startspor to, hvis Frank Mikkelsen kan nedkæmpe inderbanens Bonny Boy/Egon Jensen i startmomentet, idet den formodet værste konkurrent, Apollo Damgård, starter sidst i feltet.

To af hestene i Åbningsløbet er banedebutanter, Stald Staldbajers Marvelous Tooma/Mads Petersen, der i sine 75 starter har tjent imponerende 933.000 kroner, og Michelle Espersens Cmynewlollipop/Kim Mortensen, der kommer til Bornholm med en indtjening på 284.000 kroner i sine første 88 starter.

Egon Jensens seneste superindkøb, svenske Zaffiro Jet, fortsætter indtil videre i Bo Westergaards træningskvarter i Aalborg og starter i dag, lørdag, i et af de største løb i Norge, Klosterskogens Grand Prix med en førstepræmie på 175.000 kroner.

Heller ikke VM-toeren fra 2019, Flemming Jensen-trænede Slide So Easy, er at finde i programmet på premieredagen på Bornholm. Hesten, der skal tilbringe sin sidste løbssæson i hænderne på Mads Petersen, har i sin flotte karriere tjent mere end fem millioner kroner.

Foræring til Cerosso

Stald Staldbajer har ikke kun investeret i Marvellous Tooma hen over vinteren, men kører også videre med Catch Me Will, som de sidste år overtog fra Claus Tranberg og sendte i træning hos Stefan Lind-Holm. I sæsonens første løb skal den 9-årige hoppe prøve kræfter med staldkammeraten Cerosso, der sidste år imponerede med ni sejre og tre andenpladser i 16 starter. Cerosso køres af Mads Petersen, mens Catch Me Will køres af gæstekusken Niels Kr. Hansen.

I de to øvrige V4-løb er felterne så jævnbyrdige, at alle heste bør tages med på kuponen. Det kan gøres for 90 kroner, hvis man blanker Capture og Cerosso i 1. og 3. afdeling.

3 års-mesteren Patricia Bo nåede kun at få to løb på Bornholm i forrige sæson, inden den blev sendt på rekreation på grund af en mindre skade. I 5. løb vender Stald Guldkystens bud på en kommende Bornholms Brand Park-stjerne tilbage, og så skal det blive spændende at se, om den stadig har sidste års imponerende fart i benene.

First Osiris/Michael Skovmose prøvede ikke at vinde i 2022, men har fået et godt tilbud i 6. løb, hvor den 6-årige hoppe starter alene i forreste række bag startsnorene.

I det afsluttende flerklasseløb er det Lesia Boko/John Gommans, der starter alene i første række, men trods et enkelt løb på Lunden for 14 dage siden har den 5-årige hoppe næppe farten til at holde resten af feltet bag sig. Niels Kr. Hansen sidder op bag Global Beauty, der med en 22-tid ligner løbets vinder. De ubekendte er banedebutanten Hera Lynghøj/Kim Hjort og endnu et af Lene og Egon Jensens svenske indkøb, Kenzo River.

 

Sådan så det ud, da Capture/Frank Mikkelsen vandt sidste års åbningsløb foran Jetset Onion/Kenn Christoffersen. Foto: Torben Ager

 

Tidende tipper trav

1. løb, Revisorfirmaet Dunk Pedersens Åbningsløb, 2440 meter auto: 2. Capture, 8. Apollo Damgaard, 4. Marvellous Tooma. Outsider: Bonny Boy
2. løb, Bornholmerløb, 1860 meter auto: 3. Emily K, 4. Born Solo, 5. Best Of Magic, Outsider: 7. Citation Star
3. løb, Bornholmerløb, 1860 meter auto: 1. Jawis, 2. Give Me Love, 8. Blackbird S, Outsider: 3. Emil L
4. løb, Inhouses Ærespræmie, 1860 meter auto: 4. Cerosso, 3. Catch Me Will, 9. Waterjet, Outsider: 10. Nick Sisu
5. løb, Bornholmerløb, 1860 meter auto: 4. Patricia Bo, 5. Hope Of Glory, 2. Expressstone, Outsider: 8. Faithful P D
6. løb, Amatør/jockey Formløb, 1820 meter snore: 1. First Osiris, 3. Timon H J, 2. Galway Girl, Outsider: 7. Winston E M
7. løb, Inhouses Ærespræmie, 1820 meter snore: 5. Global Beauty, 1. Lesia Boko, 4. Ghostbuster, Outsider: 3. Hera Lynghøj

 

V5-forslag - 288 rækker

1. afdeling: 1-2-3-8 (7)
2. afdeling: 4 Cerosso (3)
3. afdeling: 4-5-8 (2)
4. afdeling: 1-2-3-4-5-6 (7)
5. afdeling: 1-3-4-5 (7)

V4-forslag – 90 kroner
1. afdeling: 2-4-8 (1)
2. afdeling: 1-2-8 (3)
3. afdeling: 4. Cerosso (3)
4. afdeling: Alle