Tre ukendte seværdigheder på Danmarks dejligste ferieø

Tre ukendte seværdigheder på Danmarks dejligste ferieø
SPONSERET AF BILLEJE.INFO |

I år vælger mange af os at planlægge en sommerferie herhjemme. Det er uoverskueligt og uforudsigeligt at planlægge rejser udenlands, når rejserestriktioner og smittetal styrer vores liv. En ferie i Danmark kan heldigvis være lige så spændende som en tur til udlandet.

Bornholm er besunget som Danmarks dejligste ferieø, og det er der gode grunde til. Solskinsøen i Østersøen byder nemlig på store Krøllebølle-is, skøn natur og fantastiske seværdigheder, hvad mange ikke ved, er at Bornholm er meget mere end Opalsøen og Hammershus. 

Mange har okset rundt på Bornholm på en cykel, men du er mere mobil og kan nå at se meget mere af øen, hvis du lejer en bil. Der er billige lejebiler i Bornholms Lufthavn ved Rønne.

Stavehøl vandfald

Vandfald forbinder vi med regnskoven eller bjergregioner i eksotiske lande, men på Bornholm er der faktisk også et fantastisk smukt vandfald. Stavehøl er vandfald er ikke øens højeste vandfald, men det er absolut det smukkeste.

Turen til vandfaldet starter fra en parkeringsplads lidt syd for byen Melsted. Her vil en sti på cirka to kilometer føre dig igennem den smukke skov. Du vil vandre i en frodig sprækkedal, hvor du kan opleve masser af dyreliv. Du kan være så heldig at se flagspætter i træerne eller ørreder, der boltrer sig i Kobbeåens klare vand.

Stien følger Kobbeådalen og ender ved vandfaldet Stavehøl. Vandet fra Kobbeåen falder cirka tre meter lodret ned. Det smukke vandfald har ofte rigeligt med vand, men er specielt smukt i foråret. Det er et perfekt sted til en picnic. Området er ikke overrendt af turister, så du kan nyde din madpakke i fred og ro. 

Levn fra besættelsen 

Under anden verdenskrig var Bornholm besat af tyskerne. På Dueodde byggede tyskerne to store kanonstillinger. Nu kan man bevæge sig ind i bunkerne og gå på opdagelse. Det er et fantastisk sted for legesyge børn og historieinteresserede forældre. Bunkerne ligger bastante og grå i dueoddes smukke fyrreskov, der også er en gåtur værd. 

Randkløve Skår

Det fantastiske ved Bornholm er klippegrunden. Det giver naturen et helt andet udtryk, end vi danskere er vant til. Et sted hvor du virkelig kan se og opleve granitten er Randkløve Skår.

Klipperne i området er skuret glatte af isen, der i istiden sled over øen. Det har blotlagt typer sten i overfladen som rød feldspat og lys kvarts, der er meget smukke sten. Skoven omkring Randkløve Skår er også skøn. Så området er alt i alt perfekt til en dag i naturens tegn.