Tre gode råd til, hvordan du skriver dit testamente

Tre gode råd til, hvordan du skriver dit testamente
DOKUMENT24.DK |
Tre gode råd til, hvordan du skriver dit testamente

At skrive testamente er en naturlig del af livet. Det er en måde, hvormed ud kan sikre dig, at skulle uheldet være ude, så arver dine nærmeste dine ejendele. Det er altså en måde at sikre sig på, at din arv går videre til dem, som du havde tænkt skulle have den. Det kan dog for mange være en svær proces, og derfor er det vigtigt, at du tager stilling til, hvordan du vil skrive dit testamente. I denne artikel finde du tre gode råd til, hvordan du kan komme godt i mål med at oprette dit testamente, så du kan hjælpe dine nærmeste.

Tænk dig godt om

Det første, som du skal gøre, når du skal skrive et testamente er at tænke på, hvem du gerne vil give din arv videre til. Det er her vigtigt, at du husker på, at du ikke behøver at give det hele til en bestemt person, men at du er i din gode ret til at dele dine ting ud mellem forskellige mennesker, som du holder af. Har du en ægtefælle, så kan du for eksempel lade noget gå til ham eller hende, og har du flere børn, så er det her en god ide at dele arven ligeligt mellem dem.

Det er ligeledes en god ide at give arven videre som særeje. Dette sikrer, at dine arvinger aldrig skal dele arven efter dig, hvis du skulle blive skilt. Det er nemt og enkelt at oprette testamente med særeje, specielt når testamentet oprettes online til billige priser. Du skal bare trykke ja til særeje, hvorefter dette automatisk skrives ind i dokumentet, som du straks modtager fra virksomheden.

Lav ændringer, hvis der skulle ske noget stort

Vil du gerne udarbejde et godt testamente, så sikrer du dig, at det er opdateret. Dette betyder, at skulle der ske store forandringer i din familie, så ændrer du i dit testamente, så det stadig passer på nutiden. Det er nemlig disse ændringer, som kan skabe gnidninger, hvis ikke testamentet passer til situationen, og det er derfor vigtigt, at du sørger for, at dit testamente er opdateret.

Nogle onlineudbydere lader dig ændre i testamentet ubegrænset over tid. Du kan således med fordel vælge at en af disse, når du laver testamentet. Således koster det dig ikke ekstra, når du laver ændringer i dokumentet.

Du er ikke tvunget til mere end 25 %

Når du skal skrive dit testamente, så er det vigtigt, at du husker, at du ikke er tvunget til at give dine børn mere end 25 % af din samlede formue. De 25 % af arven er det, der hedder tvangsarv. De resterende 75 % af arven, kan du gøre med, hvad du vil. Dette hedder friarv. Tvangsarven hedder tvangsarv, da du er tvunget til at aflevere denne arv til visse arvinger. Disse arvinger er din ægtefælle samt dine børn og deres efterkommere. Tvangsarven er samlet set 25 % efter dig, og skal deles mellem dine tvangsarvinger. Hvis du både har ægtefælle og børn, så skal din ægtefælle have den ene halvdel af tvangsarven, og dine børn skal dele den anden halvdel. Dette er som sagt det eneste, som du ikke kan lave om på, når du opretter dit testamente. Alt andet kan du frit vælge at fordele, som du vil.