Sådan spotter du et misbrug

Sådan spotter du et misbrug
SPONSERET AF AMISBRUGSBEHANDLING.DK |

ANNONCE fra amisbrugsbehandling.dk

Det kan være svært at spotte et alkoholmisbrug, hvis man ikke kender tegnene på det. Men det er vigtigt, at man kan opdage, hvis en i din familie eller omgangskreds udviser tegn på et misbrug. Derfor kan du i denne oversigt læse om hyppige symptomer på alkoholmisbrug, så du kan lære at spotte dem og måske endda hjælpe en person med at komme i alkoholbehandling.

Almindelige tegn på misbrug
Der kan være mange symptomer på misbrug af alkohol, og hver person udviser forskellige tegn på forskellige måder. Der vil dog altid være tegn, hvis forbruget har taget overhånd. Det første er, at personen drikker mere alkohol end planlagt til arrangementer. Én øl bliver pludselig til for mange – selv i situationer, hvor det ikke er passende. Personen vil forsøge at skjule sit forbrug, og hvis personen bliver konfronteret med det, vil de love at nedtrappe sit forbrug, blot for at falde tilbage i gamle vaner hurtigt. Et andet tegn på alkoholisme kan være, når nogen drikker de første drinks meget hurtigt, da de ønsker at mærke alkoholens beroligende virkning hurtigt. De fleste af os drikker alkohol i sociale sammenhænge, men for folk med et misbrug stopper drikkeriet ikke, når de er alene. Tværtimod fortsætter drikkeriet, da de udelukkende drikker for alkoholens virkning. Det er et af de mest markante tegn på alkoholisme, når man jævnligt drikker sig beruset alene.

Hvad skal du gøre?
Det kan være svært, hvis man har mistanke om et misbrug i sin omgangskreds. Tal med personen om dine bekymringer, men gør det varsomt. Hvis du ikke føler, at du kender personen godt nok til at tage snakken, så tal med dennes bekendte i stedet for. 

Stop misbruget
Et alkoholmisbrug bør adresseres så hurtigt som muligt. Heldigvis er der masser af tilbud om alkoholbehandling tilgængelige, man så hurtigt som muligt kan stoppe misbruget.