Sådan kommer du billigere på ferie

Sådan kommer du billigere på ferie
SPONSORERET AF WWW.ONLINESKI.DK |

ANNONCE fra www.onlineski.dk

Kender du det, at du virkelig trænger til en ferie for at koble lidt af, men priserne virker alt for høje? Hvis du tænker strategisk, behøver priserne faktisk ikke være så uoverkommelige. Her guider vi til, hvordan du kommer billigere af sted.

Fire tips til en billigere rejse
Her kommer vores fire bud på, hvordan du kan slippe for at tage den helt store pengepung frem, når det er ferietid. Du kan overveje følgende:

●        Køb rejsen i god tid, og sammenlign priser

●        Overvej en afbudsrejse

●        Rejs uden for skolernes ferier

●        Overvej alternative destinationer/lufthavne

I det nedenstående uddyber vi punkterne enkeltvis.

Køb rejsen i god tid, og sammenlign priser
Der er næsten altid penge at spare for early birds på solferien såvel som på skiferien og storbyferien med videre. Er du meget tidligt ude – det vil sige over et halvt års tid – så vil priserne som regel være lavere.

Det er også en god ide at sammenligne markedet, for så kan du se, om der er billigere hoteller, flybilletter eller pakkerejser hos andre selskaber.

Overvej en afbudsrejse
At bestille en afbudsrejse til skiferien eller sommerferien lyder som det modsatte af at købe rejsen i god tid, men det behøver det ikke at være. Navnet er nemlig lidt misvisende, for ofte kaldes det afbudsrejser, når rejseselskaberne kun har et par rejser tilbage og gerne vil af med dem. Så sætter de dem til salg for lavere penge.

Omvendt er det også muligt at købe en last minute-afbudsrejse, men her får du ikke så mange valgmuligheder angående destination og tidspunkt. Det er en gambling at satse på denne type.

Rejs uden for skolernes ferier
Det er dyrest at rejse, når skolerne holder ferie – det vil sige juli, efterårsferien i oktober, juleferien, vinterferien og påskeferien. Hvis det er muligt, kan du spare mange penge ved at rejse på andre tidspunkter. Det vil især gøre sig gældende for dig, der ikke har skolebørn.

Ofte er det også billigere, hvis du kan tage afsted midt på ugen, for eksempel tirsdag, onsdag og torsdag. Flypriserne er generelt dyrere omkring weekenden.

Overvej alternative destinationer og lufthavne
Måske har du en drømmedestination i tankerne, som er meget dyr. Hvis du er villig til at gå lidt på kompromis, kan du overveje en alternativ destination, som minder om dit førstevalg. Nogle lande er klart dyrere end andre.

Et andet alternativ er at undersøge priserne fra en anden lufthavn – det gælder både for pakkerejser og for flybilletter. Der kan være store besparelser at hente, hvis du for eksempel ikke nødvendigvis skal rejse fra København eller Billund. Afhængig af bopæl kan du undersøge Sydsverige eller Nordtyskland, som kan have helt andre priser.