Sådan får du den bedste hund

Sådan får du den bedste hund
|

Når man har en hund, har man også et stort ansvar for, at hunden trives. Der er desværre mange der undervurderer hvad det kræver at have hund, og i nogen situationer kan det gå ud over hunden. Det er selvfølgelig uheldigt, og man skal derfor ikke anskaffe sig en hund hvis man ikke har tid, lyst eller pengene til det.
Der er mange måder hvorpå man kan tage hånd om sin hund på, og der er lige så mange meninger og holdninger til, hvad der er rigtigt og forkert. En hund skal under alle omstændigheder have omsorg, og det er ikke blot et dyr der lever i baggrunden – selvom der stadigvæk findes personer der mener dette.
I denne artikel kigger vi på hvordan man kan være de bedste mulige hundeejere – både overfor for hunden, men også for, at man som hundeejer får den bedste mulige oplevelse. En kærlig, afrettet og godt opdraget hund er altid at foretrække.

Opdragelsen starter allerede dag 1

I Danmark kan man anskaffe sig en hund, når den er 8 uger. Allerede på det tidspunkt er det en rigtig god idé at begynde at træne med hunden. Når hunden er hvalp, har den klart det bedste afsæt for at lære, og det bør man selvfølgelig udnytte.
Det er vigtigt at man altid får styr på rollerne i forholdet mellem ejerne, og hunden. Man skal huske at tænke på, at hunden er et dyr, men ”flok” instinkter, og den kan ikke kommunikere som vi kan. Derfor er det vigtigt at man får etableret hvem der er lederen – selvfølgelig dig. Det gør man ved at være bestemt, ved at afrette, og ved at være kærlig på samme tid. Det er vigtigt at pointere når hunden gør noget forkert, og at rose ubetinget når den gør noget korrekt.

Forsøg at blive hundens bedste ven

Hvis man virkelig ønsker en lydig, kærlig og afrettet hund, så bør man bestræbe at blive bedste venner med hunden, og ikke blot dens ”ejer”. Det gør man ved altid at være den der fodrer den, at gå lange turer og at lege meget med den. Den skal opfatte dig som det ”sjoveste der er”, og på den måde har den både respekt for dig, men er også mere tilbøjelig til at komme når du kalder – for det er jo sjovt!
Det gør det også nemmere for dig, hvis hunden stoler på dig, når du f.eks. skal klippe negle, give den et bad, eller hvis den lige skal have en tur med en hundetrimmer.
Generelt så er det vigtigste i et forhold mellem ejer og hund tillid, kærlighed og hierarki.