Nogle gange skal der bare ske noget nyt

Nogle gange skal der bare ske noget nyt
SPONSERET AF VORESAFRIKA.DK |

ANNONCE fra voresafrika.dk

Man kan så let blive fanget i hverdagens trummerum, med arbejde, møder, madpakker og hvad har vi. For at undgå at det hele flyder sammen, er det sundt med afbræk af større og mindre slags. Korte eller længere pauser med noget, der er helt uden for kategori af, hvad der normalt proppes ind i dagligdagen. Her følger lidt inspiration til hvad du kan gøre for at holde gejsten oppe, samtidig med at du får tid til at fordybe dig i noget, der skiller sig ud fra de daglige aktiviteter.

En ny hobby?
Det kan være at du har et job, hvor dine kreative sider ikke altid får lov at komme til udtryk. Så kan det være en idé at se på, hvordan du gerne vil udtrykke din kreativitet. Skal det være alene eller sammen med andre? Er der kurser, du kan melde dig til eller skal du måske en tur i den lokale hobbybiks og erhverve dig noget nyt udstyr? Søger du på de sociale medier, er der masser af muligheder for at finde fællesskaber, der dyrker de samme interesser som dig. Det kan også være at du skal genoptage en barndomshobby, som for eksempel at samle på figurer eller andet, der dengang fik dit barnehjerte til at slå et ekstra slag. Det vigtigste er, at det er noget, du hygger dig med, samtidig med at det får dine tanker væk fra de daglige gøremål. 

Find en sjov motionsform
Det kan lyde så trivielt, men en af de bedste måder at komme ud af hovedet på et øjeblik, er at lave noget fysisk. Og det kan gøres på så mange måder. Det kræver ikke alverden – vil du starte blidt ud, kan du begynde med at tage en halv times gåtur om dagen, kun med det formål at komme ud og gå. Er du mere til holdsport, er der rig mulighed for at melde sig ind i diverse foreninger lokalt – her kan sociale medier også være værd at tjekke.

At rejse er at leve
Måske er det afbræk, du har brug for at skifte lokation. For nogen er det nok at gå en tur i den lokale skov eller ved vandet, hvis man er heldig at bo tæt på det. Andre trækker stikket ved at tage en weekendtur til et af vores nabolande, mens andre igen har brug for noget større. En verdensomrejse med mange destinationer, eller en længerevarende tur, hvor man vælger en enkelt destination og virkelig kommer i dybden med kulturen, naturen og menneskene. En klassiker er at tage til USA, leje en bil og køre tværs over landet – der er med andre ord et væld af muligheder, uanset om du helst vil afslapning ved en pool i Spanien, sightseeing i London eller bare vil på eventyr og rejser til Uganda. Igen er det vigtigste at du får tømt hovedet for trivialiteter, kommer ud i verden og får oplevet noget nyt. Det er både godt for krop og sjæl.

FÅ ABONNEMENT