Lidt om sixpence hatten
SPONSORERET AF CAPSTORE.DK • GRATIS

Lidt om sixpence hatten

ANNONCE:

Visse ting går aldrig af mode. Den lille sorte har i mere end hundrede år været en fast del af enhver moderne kvindes klædeskab. Jeans er om muligt endnu mere populære i dag, end de var, da Davis og Strauss udviklede det første par i 1873. Og sixpence hatten har gennem tiden vist, at den ligeledes i den grad er kommet for at blive.

Hvad er en sixpence hat?

Sixpence hatten kan kendes på den triangulære udformning, og størstedelen af en sixpence er som regel trukket hen over hattens skygge og sat fast på yderkanten. Denne hattetype kan fremstilles i mange forskellige materialer, og derfor egner en sixpence sig potentielt både til koldt og til varmt vejr. Teknisk set er sixpence hatten en form for kasket. Men den kan langt nemmere sammensættes med festtøj som for eksempel jakkesæt end de almindelige former for kasketter.

Hvor kommer sixpence hatten fra?

Sixpence hatten havde sin oprindelse i 1400-tallets nordlige England. I løbet af det 19. århundrede begyndte hattetypen at blive udbredt i både resten af England og i Irland, og omkring 1890 nåede hatten til USA, hvor den i de efterfølgende årtier etablerede sig som den foretrukne form for hovedbeklædning blandt særligt unge mænd. I dag opretholder sixpence hatten stor popularitet over det meste af verden, og selvom den oftest findes på ældre mænd, er den fortsat også meget benyttet af de yngre generationer. Sixpence hatten har endda manifesteret sig som fast beklædningsgenstand i visse dele af hiphoppens subkulturer.

Hvordan skal en sixpence hat sidde?

Før du kan begynde at style din sixpence, skal du selvsagt sikre dig, at du har fundet en hat i den rette størrelse. Du finder dine mål ved at føre et målebånd tæt rundt om dit hoved omtrent en halv centimeter over dit øre.

Én af sixpence hattens mange fordele er, at du kan sætte den på mange forskellige måder. Dog er det mest alment, at placere skyggen lige foran ansigtet og afrunde skyggen, så den omkranser dit ansigt. For et komplet og lettere retro-lignende look kan du overveje at kombinere din sixpence med en butterfly.

Hvordan plejer jeg en sixpence hat?

Hvis din sixpence er lavet af uld, linned eller bomuld, kan hatten vaskes i hånden. Dog bør du sikre dig, at selve skyggen ikke bliver våd. Når du håndvasker din sixpence, skal du bruge lunkent vand og mild vaskemiddel. Start med at lægge en lille del af hatten i blød for at sikre, at den beholder sin farve. Hvis farven opretholdes, kan du give dig i kast med nænsomt at vaske resten af din sixpence med en blød svamp.

Hvor kan jeg finde en sixpence hat?

Der findes mange forhandlere af sixpence hatte. Hvis du leder efter et bredt udvalg og en sixpence af høj kvalitet, kan du dog med fordel starte med at tjekke sortimentet hos Capstore.Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.