Klassiske danske møbeldesign

Klassiske danske møbeldesign
SPONSERET AF CARLHANSEN.COM

ANNONCE fra carlhansen.com

Er du på jagt efter noget nyt til hjemmet, og gerne noget som er klassisk dansk design? Det kan hurtigt blive svært at finde ud af, hvilke designs du skal vælge og hvilke designs fortsat vil være moderne i fremtiden. Vi har derfor forsøgt at finde de 3 danske designs, som vi vurderer absolut vil være på den danske in-liste i de næste mange år.

Vi har taget udgangspunkt i Hans Wegners smukke stole kollektion, idet vi her ser utrolig mange designs, som bestemt også vil være at værdsætte i de næste årtier. Der er heller ingen tvivl om at disse nemt kan findes i et dansk møbelhus! Læs med nedenfor for at se vores vurdering af, hvilke stole du med sikkerhed kan investere i, hvis ud står og mangler noget nyt klassisk design til dit hjem.

Y stolen
Y stolen er fra året 1949 og er efterhånden blevet et af de mest populære designs af Hans Wegner. Den ses stadig i mange hjem og det er en stol, som der i den grad stadig er stor efterspørgslen på. Den findes i mange forskellige farver, og kan hurtigt passe ind i hvilket som helst hjem grundet dens simple og samtidig tidsløse design.

Stolen er sågar blevet kendt i udlandet, som meget andet dansk design. På engelsk går stolen dog under “Wishbone Chair”, idet y’et på ryglænet også sagtens kan minde om et “Wishbone”, som henviser til et ben/knogle fra et fjerkræ. Det er en tradition i for eksempel America, at to personer hiver i hver deres side af benet, og den med det største stykke kan ønske noget. Deraf ordet “Wish”, som på dansk betyder “ønske”.

Rygbøjlen på y stolen bliver bøjet med hjælp fra damp, når stolen bliver produceret. Dette giver rygbøjlen en bevægelighed som intensiverer komforten. Hans Wegner kreerede ikke kun smukt design, men også en vidunderlig komfort, da han i tidernes morgen designede denne stol.

Savbukstolen
Denne stol har fået sit navn fordi den unægteligt giver os associationer til savbukke - så simpelt er det! Dog går stolen også under navnet CH29P, og man kan tydelig se, at arbejdet med denne stol har været i tæt relation til Hans Wegners lænestol kaldet CH28.

Denne stol har et organisk look, idet træet hjerner er slebet til meget bløde kanter. Savbukstolen har derfor bestemt et helt andet udtryk end den så kendte y stol. Dette gør også savbukstolen meget unik og speciel, selvom stolen stadig holdes ved det simple design samt den enkle konstruktion, som vi kender det ved Hans Wegners møbeldesigns.

Stolen blev af ukendte årsager taget ud af produktion tilbage i 1970’erne, men familien til Hans Wegner bragte stolen tilbage ca. 20 år efter, hvilket har haft stor succes.